Det er igjen duket for det årlige UKM. I Nittedal skjer det Flammen 22. mars kl. 18.00.

– Oppslutningen de siste årene har vært på mellom 100 og 200 deltakere. I 2018 var det rundt 150 deltakere, mens det året etter var 120 deltakere, sier leder for Ungdomsaktiviteter i Nittedal kommune, Monica Holter.

Påmeldingsfristen er 15. mars.

Alle unge mellom 10 og 20 år kan melde seg på. Holter hun forteller at hvem som helst som har noe å vise fram, enten det er kunst, scenekunst eller kort og godt alt som kan høre hjemme på en scene.

– Det har pleid å være deltakere både fra kulturskolen, andre organiserte grupper innenfor kultur, men også noen frittstående som kanskje driver på med noe hjemme. Føler du at du har noe som du har lyst til å vise fram kan man melde seg på, sier Holter.

Videre sier Holter at man vil få god hjelp oppe på scenen.

– De som deltar vil få tilgang til en scene som er rigget på samme måte som vi ville gjort det for profesjonelle. Blant annet skal vi ha et band som kan være med å spille dersom noen ønsker det.

For dem som ønsker vil det være mulig å få veiledning.

– Noen er kanskje mer vant å stå på en scene, sammen med et band for eksempel. Er man ikke vant til dette vil man få god hjelp og opplæring i forkant, sier Holter.

Hun er opptatt av at det skal være en god opplevelser for alle.

– Dette er ikke en konkurranse, men en mønstring. Det er en sjanse for alle som føler at de har noe å vise fram til å gjøre dette, og få prøve seg på en scene, forklarer Holter.

Juryen i UKM-mønstringen i Flammen skal velge ut et tverrsnitt av dem som deltar på UKM i Nittedal. Disse utvalgte går videre til en fylkesmønstring.

De som går videre fra fylkesmønstringen går videre til en landsfinalen.

Man kan melde seg på ved å gå inn på ukm.no, og klikke på "påmelding", og følge instruksjonene videre.