Gå til sidens hovedinnhold

Møt Vigdis Hjorth i biblioteket

I forkant av søndagens konsertforestilling om Bertold Brecht i Flammen kl 19 møter Vigdis Hjorth publikum i biblioteket kl 17.30, der temaet er vanskelige familierelasjoner.

Forfatter Vigdis Hjorth samtaler med litteraturformidler Elise Salmi om «Er mor død» og andre deler av forfatterskapet sitt. Vigdis Hjorth er en av våre største forfattere. Hun har gjennom over tretti år utgitt en rekke viktige og gode romaner for barn og voksne.

Hun skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. «Er mor død» (2020) fikk svært god mottakelse og ble nominert til Brageprisen, Subjektprisen, Kritikerprisen, Ungdommens Kritikerpris og Nordisk råds litteraturpris.

Boken handler om et vanskelig mor/datter-forhold. Den anerkjente kunstneren Johanna har tilbrakt tre tiår i USA med mann og barn, men når mannen hennes dør blir hun invitert til å lage en stor retrospektiv utstilling og reiser tilbake til Norge.

Hva gjenstår av livet hun etterlot seg i hjemlandet, og hvordan kan hun forene nåtiden med fortiden? Johanna går inn i seg selv, samtidig som hun forsøker å forstå og nærme seg sin egen mor.

Bibliotekets Venner besørger hyggelig ramme om litteratursamtalen - med salg av kaffe og bakverk.

Kommentarer til denne saken