(Romerikes Blad)

Den norske ørkenrallyveteranen startet først torsdag etter etappeseieren dagen før, som førte ham opp i sammenlagt ledelse. Torsdag vant fjorårsvinner Botturi den nesten 50 mil lange etappen i Marokko med 4.13 minutter og gjenerobret ledelsen. Sammenlagt er han 2.44 minutter foran Ullevålseter, som altså henger meget godt med.

– Det føles veldig bra nå. Også på steinete partier har jeg veldig god flyt. Jeg har alltid gruet meg litt til dette underlaget, men nå går det fint, og det er deilig, sa nordmannen.

Felix Jensen hevder seg også i rallyet. Han kjørte inn til 3.-plass på etappen og holder samme plassering i sammendraget. Han passerte briten Lyndon Poskitt, som etter å ha holdt følge med Ullevålseter og Botturi innledningsvis på etappen tapte mye tid da han kjørte seg fast i sanden.

Sammenlagt er Jensen 23.49 bak lederen, mens Poskitt er 30.50 bak.

– Jeg har hatt en fin dag, kjørt alene og mestret alt på en god måte. Det har gått fort, og sykkelen har fått mye slag på grunn av det steinete underlaget, men jeg er glad og fornøyd med dagen, sa Jensen.

Etter torsdagens etappe fra Mhamid til Assa bærer det fredag videre til Smara i Vest-Sahara. Rallyet avsluttes i Dakar 19. januar.

(©NTB)