Gå til sidens hovedinnhold

Milepel for bussanlegget på Kjul

Artikkelen er over 2 år gammel

AFK eiendom hadde onsdag 22. mai kranselag for alle involverte i byggingen av nytt bussanlegg på Kjul.

Bussanlegget skal etter planen stå ferdig 26. juni.

Kranselaget sist uke markerte at det er lagt tett tak på det nye servicebygget. Servicebygget består av en stor vaskehall, verkstedhaller og en administrasjonsfløy, med kontorer, garderobe og kantine for de ansatte.

– Det som i hovedsak gjenstår i servicebygget, er å få på plass porter, innredning og det elektriske. Utomhusarealet vil det ta litt lenger tid å bli helt ferdig med, men vi skal nok klare å holde tidsplanen, sier prosjektleder Mats Grøtting i AFK eiendom FKF, eiendomsforetaket til Akershus fylkeskommune.

Plass til 45 busser

På utsida av bygget er grovplaneringa klar. Foreløpig er bare stålkonstruksjonen ferdigstilt, hvor det blir oppstillingsplass for 45 busser.

– Når busstaket blir montert, vil det være enklere å se hva plassen skal brukes til, sier Grøtting:

– I stedet for asfalt skal det legges stein på plassen. Ikke bare blir det penere å se på, det kommer også til å fungere som et smart dreneringssystem. Når det regner, siver vannet ned mellom steinene og renner ut mot kantene, hvor det samles opp. Helningen på plassen bidrar til at vannet renner i riktig retning. På denne måten unngår vi overvannsproblematikk.

Lange tradisjoner

Bussanlegget har et samlet areal på 1.500 kvadratmeter og er omkranset av en gabionmur, som er laget av steinrester fra utgravingsarbeidene og som skal bidra til å skjerme naboer fra støy.

På oversida av tomta grenser muren til den gamle pilegrimsleden mellom Oslo og Nidaros, hvor det fremdeles kommer pilegrimer forbi, ifølge byggherreombud Bjørn Eknes.

– I tillegg var det i gamle dagen en skysstasjon her, hvor trøtte hester ble byttet ut med uthvilte hester og mannskapet fikk en pust i bakken. I så måte viderefører bussanlegget plassens lange historie som trafikknutepunkt mellom nord og sør, og det synes jeg vi kan være stolte av, sier byggherreombud Bjørn Eknes.

Kommentarer til denne saken