37 punkter for å gjøre drømmen til virkelighet

RAMMNESAKEN: I kommunestyret fikk flertallspartiene støtte av MDGs Vidar Myhre under behandlingen av den politiske ønskelisten der rådmannen får beskjed om hvilke saker kommunen skal prioritere framover.

RAMMNESAKEN: I kommunestyret fikk flertallspartiene støtte av MDGs Vidar Myhre under behandlingen av den politiske ønskelisten der rådmannen får beskjed om hvilke saker kommunen skal prioritere framover.

Av
DEL

LeserbrevOrdet "rammesak" inneholder alle drømmene vi har for Nittedal.

I kommunestyret 17. juni ble en av årets aller viktigste saker behandlet: "Rammesaken".

Den handler om hvordan vi ønsker å bruke pengene våre slik at innbyggere, næringsdrivende og besøkende i Nittedal skal kunne leve drømmen sin.

For oss handler det om muligheter. Rammesaken gir oss en gylden anledning til å fortelle deg hva vi ønsker for Nittedal de nærmeste årene. Denne anledningen brukte vi, selvsagt.

Vi gjorde som vi alltid pleier, og som alle partier gjør: Da kommunestyret behandlet saken, la vi fram forslaget vårt. Forslaget består av 37 punkter for utvikling av Nittedal. De 37 punktene er basert på saksframlegget til rådmannen, som alle partier og innbyggere har tilgang til, og kan lese før møtet.

En innstilling fra rådmannen er noe annet enn et politisk forslag: Rådmannens innstilling er faglig begrunnet og ser i utgangspunktet helt vekk fra politisk vilje eller uvilje. Det er rådmannens faglige råd.

Et politisk forslag kan dermed være noe helt annet enn det rådmannen anbefaler - rett og slett fordi politikere også har med seg hjertet når vi arbeider for å gjøre drømmene i Nittedal til virkelighet.

Fremskrittspartiet gjorde nøyaktig det samme da saken om økonomiske rammer ble behandlet i juni 2018: Da la Helge Fossum fram et forslag som inneholdt 22 punkter. Disse forslagene ble behandlet i møtet - akkurat som våre 37 punkter ble behandlet mandag. At politiske partier legger fram forslag i kommunestyret er helt vanlig - ikke bare vanlig - det er slik systemet er konstruert.

Rammesaken - og våre 37 punkter - angår hver eneste en av oss:

Det handler om hvor nye nittedøler kan få bygge drømmehuset sitt, det handler om klima og rent miljø, og om gode betingelser for næringslivet. Det handler om lokalbussen, at demningen i enden av Høldippelen skal få stå og om sikker skolevei for barna våre.

Det handler om å åpne lærlingplasser til fremadstormende ungdom, og gi skoleelevene våre moderne, digitale verktøy.

Det handler om å sørge for at idretten kan få utfolde seg, at fritidsklubbene blomstrer, at det er nok barnehageplasser og at vi kan gi god og øyeblikkelig hjelp når det oppstår en krise.

Blant annet.

De 37 punktene vi presenterte i kommunestyret 17. juni er drømmene våre gjort til virkelighet. Det er akkurat det politikk handler om.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags