BPA-brukere i Nittedal føler seg ført bak lyset av flertallspartiene

Sissel Hoff

Sissel Hoff Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFredag 14. juni kunne vi lese i Varingen; «Ordføreren med klar tale om BPA: - Får det som før» Videre forsikrer ordføreren at alt blir som før for Nittedals BPA-brukere. Dette føyer seg inn i rekken av forsikringer fra politikere om at brukerne ikke vil bli berørt når vi ny konsesjonsavtale for brukerstyrt personlig assistanse Venstre og SP har sagt det i leserinnlegg, i mail korrespondanse med meg, varaordfører i kommunestyremøte, og sist ordfører som forsikret oss som møtte henne før møte i formannskapet om at ALT BLIR SOM FØR.

Selv om vi som møtte ordføreren, oppfordret kommunen til å bruke Norsk Standard-kontrakt etter regjeringens anbefaling, trodde vi på henne og var fornøyd med at flere punkter i utlysningen skulle endres. Men nå viser det seg at punktene vi tok opp angående rapportering, IKKE er endret men fremdeles står i utlysningen! Blant annet at kommunen har som krav å innkalle assistentene til intervju, altså å avgi rapport om brukeren. Assistentene skal altså møte oppdragsgiver (kommunen) og ikke sin arbeidsgiver, for å rapportere på den de jobber hos? Dette er rett og slett overvåking av fullt oppegående mennesker som er i en slik situasjon at de trenger noen som kan være deres «armer og ben»!

Uloba, den største BPA-aktøren, har nå bestemt seg for at de ikke ønsker å tilby brukerstyrt personlig assisten-tjenester i Nittedal fordi de mener utlysningen kommunen bruker, bryter med intensjonen i BPA. Det er 8 BPA brukere i Nittedal som bruker Uloba av ialt 14 brukere. Jeg vet at det er flere av disse som nå er direkte bekymret for hva framtida vil bringe med et eventuelt nytt firma. Jada, kommunen sier at du kan få med deg assistentene dine over til nytt firma, men vil assistentene det? Uloba har gode lønnsbetingelser for assistentene, og de er organisert i Fagforbundet og har visstnok en enda bedre avtale med Uloba enn kommuneansatte har. Så det er slett ikke sikkert at assistentene som jobber i Uloba er interessert i å skifte arbeidsgiver.

Vi har nå bedt om et nytt møte med ordfører, som dessverre er blitt avlyst. Vi hadde et møte fredag 21. juni med Eldre- og Folkehelseminister Sylvi Listhaug, som ønsket å få høre vår historie om vårt møte med kommunen i denne saken.

Så til flertallet i kommunestyret, vær så snill og stopp denne utlysningen. Dere har lovt oss, både muntlig og skriftlig, at det ikke skulle bli endringer. Nå må dere holde det dere har sett oss inn i øynene og sagt - ALT BLIR SOM FØR.

Og vær så snill, vi orker ikke lange utredninger til svar, eller utsagn som det er jo som før – for nå har vi havnet i en situasjon at ALT ER IKKE SOM FØR! Vi vil vite om dere står ved det dere har forsikret oss om.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags