Steinrøysa barnehages skjebne

Noah, Lucas og Maiken

Noah, Lucas og Maiken Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er en innflytter fra Hedmark som kom til Nittedal som lærling og har blitt boende siden.

Da mine gutter kom til, husker jeg at det var «en kamp» om å få plass i Steinrøysa barnehage. Dette er en barnehage som i mange år har hatt godt omdømme. Jeg husker så godt barseltreff da barna var mindre, at foreldrene anbefalte Steinrøysa barnehage. Som ny innflytter hadde jeg jo spørsmål om hvorfor akkurat denne barnehagen. Foreldrene sa de ser dine barn, er en liten og oversiktlig barnehage med engasjerte foreldre, stabile og dyktige ansatte og en dyktig leder. Jeg kjente da at, ja, denne barnehagen vil jeg at min sønn skal begynne i.

Det ble to gutter i Steinrøysa barnehage i perioden 2011 til 2018, og jeg har selv engasjert meg innenfor SU. Derfor kjenner jeg at jeg blir ekstra fortvilet over kommunestyrets svar angående festeavtale hvis nåværende eiere (andelslag) ikke klarer å håndtere de utfordringer som kommer. Tenker blant annet på at kommunen ikke før i 2021 dekker barnehagens og alle private barnehagers kostnader i forbindelse med ny bemanningsnorm som trer i kraft fra 1. august. Dette er direkte forskjellsbehandling av barn i kommunale og private barnehager.

Siden jeg har hjertet dypt inne i Steinrøysa barnehage, ble jeg sikkelig provosert over kommunens innstilling, og ikke minst fordi for ett år siden takket de nei til å bruke sin forkjøpsrett. Hva tjener Nittedal kommune på å fastslå en festeleie på en tomt? Hvilken budsjettpost skal bort fra barnehagen? Vikarer, leker og utstyr? Kommunestyret kan vel ikke forvente at barn og foreldre i andre barnehager i andre kommuner skal sponse kommunen?

Ja, la oss slå fast at Læringsverkstedet har et overskudd hvert år, men deler du dette på antall barnehage de har, så er det ikke mye per barnehage. Alle bedrifter og kommuner må gå med overskudd!

Hvorfor kan ikke Læringsverkstedet bare overta nåværende avtale, med de vilkårene Steinrøysa allerede har? Hvilken konsekvens setter kommunen for videre drift, og for foreldre, barn, og miljøet på Rotnes ved å gjøre dette?

Det handler om å videreføre ett godt kvalitativt barnehagetilbud for de barna som går der. Steinrøysa i mitt hjerte, de har en unik bukett av ansatte, de har engasjerte foreldre og en engasjert daglig leder.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags