Hva skjer, ordfører Hilde Thorkildsen?

INNOWALK: Terje prøver ut innowalk. Det var stort for ham å komme opp i stående stilling igjen.

INNOWALK: Terje prøver ut innowalk. Det var stort for ham å komme opp i stående stilling igjen. Foto:

DEL

LeserbrevAv Lill Anita Aronsen

Vi er mange som i flere år har fulgt med på Terje Sørlie Skaug sin situasjon. Det er blant annet opprettet en støttegruppe på FB som har mange engasjerte medlemmer/medmennesker. Denne gruppen heter "vi som krever at Terje Sørlie Skaug skal få behandling".

Grunnen til at hans situasjon berører meg sterkt, er at jeg er mor til en ung mann som skadet seg i en bilulykke for noen år siden. Min sønn har imidlertid fått helt andre muligheter til trening og rehabilitering, enn det Terje har fått. Hovedårsaken til det er at min sønn bor i eget hus, og har en BPA-ordning.

Han har fått innvilget de hjelpemidler han har søkt om. Hans personlige assistenter er ansatt for å støtte hans behov, følge hans dagsrytme og rutiner. Hjelpemiddelet innowalk er en av grunnene til at min sønn klarer å gå i dag.

Det er gitt noen signaler på at Terje vil få avslag på innowalk fordi han bor på institusjon. Han må også innrette seg etter institusjonens dagsrytme, rutiner og gjøremål for å få hjelp og støtte, bl.a til trening. Jeg undres på om Terje overhodet har fått noen mulighet til rehabilitering?

Ordfører Hilde Thorkildsen uttalte i en artikkel i Varingen at hun skulle følge opp saken med innowalk. Hun skulle ikke gi seg på dette, og hun skulle skrive til statsråden. Dette synes vi er flott. Støttegruppen til Terje har medlemmer fra forskjellige kommuner rundt om i landet.

Vi håper at det kommer en endring, slik at hjelpemiddelordningen blir mer rettferdig. Dette er et problem for flere unge som har blitt plassert på aldershjem i forskjellige kommuner. De får ikke nyttige hjelpemidler fordi lovverket er annerledes på institusjoner.

Det stod så fint at Terje bor på sykehjem fordi det er det best tilgjengelige tilbudet. Ingen unge ønsker å bo på gamlehjem. Terje har bodd der i mange år!

Kommunen har vel da et ansvar for å skaffe ham nødvendige hjelpemidler og rehabiliteringsmuligheter? Det er jo kommunen som ikke kan innfri behovet, og retten, til egen bolig?

"Stortinget vedtok at det ved utgangen av 2005 ikke lenger skal bo personer under 50 år på aldershjem mot sin vilje."

Når tenker kommunen at Terje skal få mulighet til å flytte ut av aldershjemmet? Når skal de finne noe bedre tilgjengelig for ham?

Dette handler om muligheten til et verdig liv, og det angår flere. Jeg tør nesten ikke prøve å forestille meg hva Terje tenker og føler, når personalet lukker døren til rommet hans på aldershjemmet.

Vi håper at ordfører Hilde Thorkildsen kan gi en oppdatering i saken hun skulle følge opp? Vil Terje få de hjelpemidler han har behov for? På lik linje som de som bor i egen bolig?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags