Send ikke eldre, pleietrengende ut av Nittedal kommune

Eldreomsorg skal gi verdighet og livskvalitet hele livet, mener Liv Sørensen.

Eldreomsorg skal gi verdighet og livskvalitet hele livet, mener Liv Sørensen.

Av
DEL

LeserbrevMin mann var innlagt på Ahus. Han var meget syk. Han skulle skrives ut fra sykehuset, men prosessen med sykehjem var ikke kommet i gang. Vi hadde ingen forventning om at det skulle være ledig sykehjemsplass i Nittedal. Det visste jeg var høyst usikkert ettersom jeg vet at mange har opplevd å ikke få det når de utskrives fra Ahus, men i stedet sendt til sykehjem utenfor hjemkommunen.

Derfor var mitt budskap til politikerne på pensjonisttforeningenes debattmøte i Flammen tirsdag 20. august, dette: Hvis det skal bli sant at eldreomsorgen skal gi "Verdighet og livskvalitet hele livet" som dere sier, så kan man ikke sende mennesker som skrives ut fra Ahus med behov for heldøgns pleie, ut av kommunen til Skedsmo, Drammen/Lier eller Hadeland. Til stor smerte både for den det gjelder og pårørende, kanskje en gammel ektefelle som ikke får mulighet til å besøke sin kjære.

Disse menneskene er inne i siste fase av livet. Vi skal til Døli for å dø! Men vi er fortsatt levende mennesker. Derfor er det vi heller må koste på oss å heller ha to plasser for mye enn en for lite. Det dreier seg om menneskets verdighet i sluttfasen av livet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags