SVs politikk er forankret i virkeligheten

Milorad Dunderovic, glad FLAMMEN biblioteks venn

Milorad Dunderovic, glad FLAMMEN biblioteks venn Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er flere stereotypier om SV og SV-ere. Den viktigste er at vi er imot all privat virksomhet. Det stemmer ikke. Vi er klare på at privat entusiasme og dyktighet er nøkkelen til framgang og utvikling i samfunnet. SV har opplevd det selv. Uten at noen flinke mennesker med brennende iver engasjerte seg, hadde ikke SV oppstått.

SV er på den andre siden helt og holdent imot profitører som utnytter systemet og fellesskapets penger for å berike seg selv.

Misforstå meg rett. Private har hjulpet til å løse mangel på barnehageplasser i Nittedal, men det er galt at private investorer henter millioner i utbytte. Det sies at både barn og foreldrene er fornøyde med private barnehager. Skulle bare mangle. Fornøyde kunder er det første vilkår for gjenkjøp og gjenbesøk. Alle butikker og utesteder har det som første mål når de starter virksomhet.

Vi har også mange eksempler på at private mislykkes. Noen var konstruerte konkurser. Dette medfører at mange mennesker blir arbeidsløse. Disse må samfunnet stille opp for og ta seg av. Vi ser også eksempler på at private investorer forsøker seg på nytt, ofte ved hjelp av offentlige tilskuddsordninger, og mislykkes igjen.

Som sagt mange ganger, SV er imot at private investorer skal berike seg økonomisk på våre barn, vår ungdom, våre syke og gamle. Ofte er disse velorganiserte, store, til og med i noen tilfeller utenlandskeide konserner, som suger mest saft fra felles flaske.

Nå foreslår Høyre at det bygges privat barnehage på Rotnes og Frp gjentar stadig at Flammen må gå til private? SV, som sterkt har bidratt til at Flammen ble bygget, er virkelig og heltemodig imot at private overtar driften av Flammen, og vi får mye støtte fra vanlig folk, ikke bare SV-medlemmer.

Flammen ble bygget med mye støtte fra mange og med offentlige penger. Huset skal tjene kulturen, ikke mammon.

Nå skal Prøysen-statuen flyttes og plasseres foran Flammen. Det blir en artig tilskudd til Kulturfaktor 2019. Lykke til med omplassering av visekongen vår. Jeg ønsker alle de som bidrar til at Kulturfaktor har blitt en realitet all mulig suksess med arrangementene. Imponerende. Ypperlig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags