Miljøpartiet vil ha Montesorriskole på Hagen

Anne Hilde Røsvik, 2. kandidat og Vidar Myhre, 1. kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Nittedal.

Anne Hilde Røsvik, 2. kandidat og Vidar Myhre, 1. kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Nittedal.

Av
DEL

LeserbrevDet vises til oppslag i Varingen fredag 9. august om at Nittedal mister elever til den nye Steinerskolen på Hvam og at dette fører til ditto reduksjon i det statlige rammetilskuddet til kommunen.

Dette kan umulig komme som en overraskelse for skolesektoren og politikere i Nittedal. Dette viser også at MDG hadde rett i at nedleggelse av lokalskoler kunne føre til at foreldre ønsker et annet undervisningstilbud til barna sine.

Vi synes imidlertid det er synd at den nye Steinerskolen ikke ble liggende i Nittedal. Vi vil kjempe for at det blir mulig å drive alternativ skole på Hagen skole, med de naturskjønne omgivelsene et godt stykke vekk fra riksvei med svestøv og støy.
Kanskje kunne vi klare å tiltrekke oss en Montesorriskole som supplement. Det gir også arbeidsplasser til bygda.

Dette vil ganske sikkert ogsåp medføre at Nittedal og den nye barneskolen på Elvetangen mister elever til alternative skoler. Men vi som politikere må lytte til folket, slik vi i MDG gjorde.

Det aller viktigste i saken er at barna skal sikres god skole, med trygg skolevei, et miljø og omgivelser som kan brukes i opplæring, samt stimulere kreative evner, naturopplevelser og gode minner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags