Eldre i Nittedal fortjener noe bedre

Erland Vestli etterlyser at eldreomsorgen prioriteres

Erland Vestli etterlyser at eldreomsorgen prioriteres Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er dagens eldre som har lagt grunnlaget for velstanden som kjennetegner det samfunnet vi i dag har. Dette har det politiske flertallet i Nittedal de siste fire årene, med Ap i spissen, åpenbart glemt – eller valgt å se bort fra. Situasjonen i kommunen er nemlig en nedprioritert eldreomsorg, som bl. a. innebærer mangel på sykehjemsplasser. Det betyr at eldre, og andre, som trenger slike plasser, kan risikere å bli passert i en helt annen kommune lang unna Nittedal. Altså langt borte fra slekt, venner og nærmiljø. Og enda verre; personer som er på slutten av livet kan komme til å ha den siste tiden uten de nærmeste de burde hatt rundt seg.

Dette er skammelig, og Nittedal FrP har tatt konsekvensen av denne situasjonen. Derfor er en styrket eldreomsorg vårt viktigste satsningsområdet de neste fire årene. For kommunen har i utgangspunktet gode muligheter for å gi de eldre den omsorg de har krav på – og ikke minst fortjener.

De ansatte i eldreomsorgen i Nittedal gjør en kjempejobb og viser en innsatsvilje og stå-på holdning det står respekt av. Når vi ser på det politiske flertallets pengebruk, har det ikke stått på økonomiske midler til andre prosjekter. Elvetangenutbyggingen, Kulturhus og Kirke er milliardeksemplet på dette, et svimlende beløp for en middels kommune. Men innenbygds sykehjemsplasser til alle som trenger det har det samme flertall ikke sett seg råd til.
Nittedal FrP ser nemlig på de eldre som en stor ressurs, og ikke som bare en utgiftspost. Mens utbygging til andre formål karakteriseres av det politiske flertallet, fortsatt med Ap i spissen, som en investering, er det andre ord som brukes når sykehjemsplasser og helsehus debatteres.

FrPs vil at Nittedal kommune skal innføre en «service garanti« for alle som trenger tjenester innen helse- og eldreomsorg. Det betyr bl.a. at alle er garantert en sykehjemsplass når man trenger det. Altså heller ha noen plasser for mye enn for lite, som er dagens situasjon. Det betyr også at Nittedal skal slutte å ligge på et minimumsnivå på dette området, ut fra hva loven sier. Den samme raushet som det politiske flertallet viser ovenfor andre grupper, skal også gjelde for de «godt voksne» her i kommunen. Først da kan politikerne se de eldre i øynene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags