Slutt å snakk, gi meg handling

Av
DEL

LeserbrevLokalvalget er her snart. Jeg er 20 år og skal stemme ved lokalvalg for første gang. Selv er jeg relativt interessert i politikk, jeg har et ganske greit overblikk over norsk politikk og jeg har funnet mitt parti. Det er ikke nødvendigvis tilfellet for alle på min alder og yngre, og jeg kan forstå hvorfor. Det er et visst skille mellom min generasjon og generasjonen et hakk eldre enn oss. Vi har i stor grad forskjellige prioriteringer, og det er ikke alltid de voksne politikerne forstår hvordan de skal vinne den yngre generasjonen velgere. Alt dette fører til en hel del snakk og veldig lite handling. Mer enn en gang har jeg sett en debatt hvor politikeren snakker seg helt bort når det gjelder ting som angår oss unge.

Miljø er en av mine hjertesaker. Vi har så lite tid igjen før skadene vi har påført planeten vår blir umulige å reversere, så vi trenger politikere som er villige til å gå den ekstra mila når det gjelder miljøsaker. Basert på dette skulle man kanskje tro at jeg har bestemt meg for å stemme på Miljøpartiet De Grønne, men det er faktisk ikke tilfellet. MDG hevder at de vil bremse utviklingen i Nittedal og bevare naturen vår, men likevel så stemmer de for en stor utbygging i Rotneshagen. De har også veldig lite på partiprogrammet sitt som omhandler noe annet enn miljø, og dette er, ironisk nok, ikke bærekraftig dersom MDG ønsker å være et seriøst styringsparti. De må etablere flere punkter som omhandler noe annet enn miljø hvis de ønsker å bli tatt på alvor som et styringsparti, både nasjonalt og lokalt.

En annen hjertesak for meg er kultur. Jeg er en skuespillerstudent og har drevet med teater og dans i flere år. Kort sagt, jeg var helt i hundre da vi fikk et kulturhus i Nittedal. Det har vært en lang og kronglete vei med massiv motstand fra høyrepolitikken i Nittedal, men endelig fikk vi noe som var sårt trengt. Nittedal er en kulturbygd i tillegg til en idrettsbygd og kulturen er noe vi definitivt er nødt til å støtte oppunder, for jeg har sett med egne øyne hvor viktig dette tilbudet er for barn og unge i bygda vår. Derfor forstår jeg overhodet ikke hvorfor Fremskrittspartiet enda ikke kan la det gå. Kulturhuset er bærekraftig. De tjener tilbake utgiftene sine uten problemer og jeg kan med sikkerhet si at uten Flammen ville det skjedd veldig mye mindre i bygda. Likevel, siden åpningen i 2017 og fremdeles i dag, fortsetter FrP å krangle om Flammen. De ønsker å privatisere kulturhuset med argumentet at det koster for mye å drive, noe som ikke er tilfellet, men privatisering av Flammen vil føre til høyere leie og dyrere billetter, som på sikt betyr tapte penger. I tillegg sier partier at de vil ta vare på idretten, men fremmer forslag som gjør det vanskelig for dem.

For å konkludere kan jeg si det at jeg er lei av endeløs snakking. Jeg ønsker handling. Jeg ønsker politikere som hører på ungdom og unge voksne. Jeg ønsker flere unge i kommunestyret som tar miljø, kultur, idrett, og alles velvære på alvor. Vi har bare denne ene planeten, å velge å ikke redde den er ikke et alternativ. Vi er nødt til å gjøre Nittedal til en bærekraftig bygd som hjelper Norge og verden på vei mot en bedre framtid. Ikke lyv meg opp i ansiktet, for jeg ser rett igjennom det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags