Gå til sidens hovedinnhold

Alle venter på rådmannen

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen tvil; den nye rådmannens økonomiske stormvarsel, bekymrer hele det folkevalgte miljøet i Nittedal. Det kom klart til uttrykk i mandagens kommunestyre.

Men så er det skylddelingen da. Opposisjonen, anført av Høyre og Fremskrittspartiet, beskylder posisjonen for å bruke opp alle kommunens penger og vel så det på dyre prestisjebygg. Alt kan ikke bygges på en gang, her i bygda heller. Det viktigste må tas først.

Den rødgrønne ledelsen ser dermed sitt snitt til å utfordrer opposisjonen; hva vil Høyre og Frp ta først og hvilke prosjekter vil de to partiene sette på vent? Er det bygging av helsehus med 40 nye korttids sykehjemsplasser, Slattumhallen, ny felles barneskole i Hakadal, ny Rotnes barneskole, nytt terapibasseng på Rotnes eller svømmehall i Hakadal? Nå må opposisjonen slutte å «tale i tunger» og heller manne seg opp til å fortelle folk flest her bygda i klartekst hva de vil bygge først og sist, repliseres det retorisk fra flertallets side.

Og selv om dagens politiske ledelse ikke sår tvil om rådmannens økonomiske stormvarsel, understrekes det at Nittedal har solid økonomi, lav lånegjeld og er følgelig økonomisk i stand til å gjennomføre de investeringene som er planlagt. Men det er behov for å gå en runde til og «kna» byggeprosjektene for å få ned kostnadene. «Vi må spørre oss selv hva som er godt nok», er ordførerens og varaordførerens nye mantra.

Dermed gikk det som forventet i kommunestyret. Rådmannen ble bedt om å komme tilbake under budsjettsaken senere i høst med sine konkrete forslag til å spare inn et sted mellom 60 og 90 millioner kroner. Det skal skje etter at rådmannen og hans team har «knadd» alle byggeprosjektene på nytt i den hensikt å spare noen millioner i nye låneopptak.

Rådmannen skal gjennomføre møter med veivesenet i håp om å få de med på å ta sin rettmessige andel av kostnadene for ny veiløsning for riksvei 4 forbi Elvetangen. Rådmannen skal også utrede om deler av rådstua kan ominnredes for å gjøre nytte som «et halvt helsehus». Håpet er å kunne bygge et mindre og følgelig rimeligere helsehus der teknisk etat holder til nå, i sørfløyen på rådhuset.

Resultatet av denne øvelsen er at nå går det lokalpolitiske miljøet rundt og venter på nye innspill fra rådmannen.

Kommentarer til denne saken