Nittedal IL har fredag formiddag lagt ut denne meldinga i Facebook-gruppa Nittedal IL preppestatus:

– Fine skiforhold i marka! Kan bli løst utover dagen:

– Det kom et lite dryss med snø i går kveld, og vi dro ut med maskinen så fort snøværet hadde gitt seg. Kjørte Lysløypa, Sørli - Movatn, Sørli - Ørfiske - Fløyta - Holmetjernsveien - Delebekken - Hakadal, inkludert Elnes og Hakadals verk. Snudde ved Greveveien og kjørte dermed ikke helt inn til lysløypa i Varingskollen på grunn av lite snø, men det går fint å gå på ski der. Noen tynne partier etter jernbanebrua mot Movatn. Vi kjører nå ett spor pluss felt for skøyting de fleste steder i marka på grunn av mindre snø.

Skiforeningen har lagt ut denne meldinga fredag morgen under tittelen «Tidlig påske i Marka»:

– Tåken henger igjen enkelte steder i lavlandet, men i høyden er sola allerede oppe. Og der har den tenkt å bli i hele dag. Temperaturene ligger nå mellom minus 4 og pluss 2 grader, men det vil stige raskt i takt med sola og nå nesten tosifret antall plussgrader ved lunsjtider. Påskestemning med andre ord:

– Nedbøren torsdag ga opptil fem centimeter med våt nysnø i høyden, mens den falt som sludd og regn i lavlandet. Fint for områder over 300 meter, men ikke like fint for løyper i lavereliggende områder. Forhåpentligvis har kulden i bakken begrenset skadene slik at skihelgen er reddet.

De neste dagene, gjennom helga og starten av neste uke, meldes det sol og oppholdsvær med rundt 10 plussgrader på dagtid og et par minusgrader om natta.

Fortsatt er det fire uker igjen til påske. Vil du oppleve skitur med appelsin i sola her i bygda, er det sannsynligvis et bra tips å bruke helga som kommer godt.

Værvarsel for Rotnes de neste dagene: