Det er 20 år siden den første Harry Potter boken kom på norsk. Det er til sammen utkommet syv romaner om trollmannsgutten Harry Potter av J.K. Rowling, og det er Torstein Bugge Høverstad som har oversatt bøkene til norsk.

Bøkene er fortsatt like populære og gleder stadig nye generasjoner lesere. Biblioteket ønsket å lage en storslått feiring i forbindelse med den offisielle Harry Potter dagen 6. februar. Feiringen ble som mange fester ofte gjør, lagt til nærmeste helg.

Bibliotekets familielørdag 8. februar ble derfor viet til JK Rowlings magiske univers. Hele uken i forveien gikk med til dekorering og forvandling av bibliotekrommet til Galtvorts høyere skole for hekseri og trolldom.

Bildeserie

Feiret 20 år siden Harry Potter-bøkene kom ut på norsk

Avgang fra perrong 9 ¾

Lørdag var det dermed klart for avgang med Galtvortekspressen fra perrong 9 ¾ for 100 nye elever og 70 foreldre.

Festen startet med en Valghattseremoni for årets førsteklassinger og en danseoppvisning. Harry og Draco, alias Tuva og Mari fra Danseverkets Dansekompani, viste et lite utdrag fra den kommende danseforestillingen «Vennskap, mot & magi» som spilles i Flammen 9. og 10. mai.

Etter seremonien var det duket for skoletimer i eliksirer og trylleformler ledet av henholdsvis Professor Slur og Remus Lupin gestaltet av skuespillere fra Nittedal teater.

Elevene fikk også lage sin egen tryllestav i Olivanders tryllestavverksted og sin egen ugleballong med brev i Ugleriet. Noen laget hyggelige brev og morsdagskort, men andre sendte avgårde sinte brølere.

Utover det, fikk elevene teste sine kunnskaper om Harry Potter universet i ulike quiz, smake på allsmaksbønner, sette nesa på Voldemort, lage husbuttons og Galtvortspå.

Positive tilbakemeldinger

Nittedal bibliotekets venner sto for serveringstilbudet denne dagen og kunne blant annet by på Smørterøl og salte tryllestaver. Bibliotekpersonalet stilte som tidligere Aftenprofetjournalist Rita Slita, Professor Stikling og Dolorosa Uffert .

Det var imponerende mange barn og voksne hadde lagt mye flid i kostymer denne dagen.

Dagens minste Potter var bare ett par måneder gammel med lyn i panna og runde Potterbriller. Det vanket premier til mange flotte kostymer og de beste quizbesvarelsene.

De positive tilbakemeldingene fra førsteårselevene med foreldre har vært overveldende. «Vi kommer tilbake neste år også» lød det fra de fleste, så da må vi vel gjenta suksessen til neste år også.