Julemarked og kunst for Ungarn

VARIERT: Bildet er fra fjorårets utstilling, som også ble holdt i rådhuskantina. Også i år blir det mye fin kunst, lover arrangørene.

VARIERT: Bildet er fra fjorårets utstilling, som også ble holdt i rådhuskantina. Også i år blir det mye fin kunst, lover arrangørene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Prosjekt Takknemlighet arrangerer sin årlige kunstutstilling til inntekt for vanskeligstilte barn i Ungarn. Datoen er 18. november.

DEL

– I år har vi også kalt det for et julemarked, for her blir det kunst og mye annet. Her får man mulighet til å handle fine julegaver, samtidig som man støtter et fint prosjekt. Du hjelper oss til å hjelpe andre, sier Andreas Nannestad, leder av årets prosjekt. Det blir salg av smykker, armbånd, stand med tradisjonsmat, håndarbeid – og kunsten vil bli solgt på auksjon. Tid og sted er rådhuskantina, lørdag 18. november. Ellers blir det kiosk og loddsalg.

Vil du bidra med kunst?
– Vi har allerede fått inn mye fin kunst og håndarbeid, men håper å få inn enda mer. Vi blir veldig glade dersom flere vil bidra. Det er bare å ta kontakt, sier Nannestad. Noen av kunstnerne som har sponset verker til årets utstilling er: Kenneth Blom, Marius Martinussen, Bjørg Thorhallsdottir og Bjørn Algrim. Galleri Sand bidrar med porselen - og de har gitt til utstillingen før også.

– Etter hvert har vi fått endel kontakter i kunstmiljøet, og vi er veldig takknemlige for engasjementet, sier Nannestad.

Skal på julebesøk
Prosjekt Takknemlighet er blitt kjent blant nittedøler og andre. Neste sommer blir det niende år på rad at de arrangerer sommerleir for fattige og vanskeligstilte barn i Ungarn. Ni ungdommer fra Nittedal deltar, og de veiledes av Utekontakten. Gjennom hele året står de på for å skaffe inntekter. I fjor samlet de inn 26.500 kroner på kunstutstilingen, året før kom det inn dobbelt så mye.

– Vi håper på ny rekord i år, det er viktig å sette seg mål, sier Nannestad. For øvrig skal noen ungdommer og utekontakter reise til Ungarn på julebesøk i desember. Da skal de besøke barnehager og krisesentre, treffe noen av barna de er blitt kjent med, og dele ut julegaver, leker og klær til de som trenger det.

– Jeg gleder meg veldig. Det føles godt å gi noe til andre - spesielt i jula, hvor det er mange som sliter, sier Nannestad, som har vært med i Prosjekt Takknemlighet i en årrekke.

Nye fjes
Navn på de andre ungdommene som er med i år: Tonje Kortoe, Line Sørensen, Lars-Erik Dalbakk, Runa Røstad Jensen, Stine Henriksen, Eivind Eljevåg, Tom Emil Brun og Henriette Andersen.

– Vi har flere nye medlemmer i år, med masse kreative ideer. Dette blir et spennende år, sier Nannestad.


Artikkeltags