Julemarked på Aaraas gård til lørdag

KOSELIGE HESTER: Sander eller Katharina tar deg gjerne med på runderidning på Aaraas gård.

KOSELIGE HESTER: Sander eller Katharina tar deg gjerne med på runderidning på Aaraas gård. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Julestemning og fine salgsboder i stallen. Ferske bakevarer og en nisse som elsker julesanger. Det er mye å glede seg til når dørene åpner til julemarkedet på Aaraas gård i Søndre lørdag 1. desember.

DEL

Bonden og medhjelperne fyrer i bakerovnen og starter bakinga i gryotta. I år tilbyr de juleboller og vørterboller, og selvsagt det populære havrebrødet. Inne i Tunstua blir det som vanlig kafé med salg av sveler og kaffe. Ute blir det salg av grillpølser.

To hester kommer på besøk denne gangen, Sander og Katharina. De som kommer innom midt på dagen får mulighet til å oppleve runderidning med en av dem. Nissen er også på plass, selvsagt! Han er en ekte gla´-nisse, og aller mest glad i å prate og synge med barna.

Fine julepresanger

De fleste salgsbodene blir inne i stallen. Der selges alt fra tøffe luer til barna, sydde engler i linstoff, glasslykter, skinnprodukter, geitekjøtt og eplemost. I en av boksene har gårdsfolka samla «lopper og lus fra låve og hus». Kanskje noen finner en gjenbruks-presang der?

Tre av salgsbodene blir i kaféen i Tunstua, Der er stikkord sølvsmykker, kremer, duftlys, husflidsartikler og hekla kurver. Og der tilbyr vi også gavekort til pizzakurs på Aaraas i 2019 til spesialpris (bare denne lørdagen).

Over 20 personer er i sving for at årets julemarked på Aaraas gård skal bli en hyggelig opplevelse for de som tar turen.

Gode hjelpere

– Vi gjør dette fordi vi synes det er fint å få dele den gode julestemningen med flere, sier gårdskona Margrethe. Hun setter stor pris på alle de gode hjelperne som bidrar. Blant dem er de hun kaller Inn på tunet-vennene, ei gruppe godt voksne i bygda som er på dagsenteret på Aaraas to dager i uka. I dagene frem til lørdag er de med og pynter i Tunstua og i stallen.

– Når dørene åpner er julestemningen på plass, mye takket være dem, sier Margrethe. Hun legger til at det er fint om folk i bygda vil ta med sine eldre i familien og komme en tur. Det er bare å kle seg godt, så blir det en trivelig opplevelse for folk i alle aldre!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken