Årets TV-aksjon nærmer seg. Nå oppfordres folk til å melde seg på som bøssebærere.

– Vi ønsker oss så mange bøssebærere som mulig. Å være bøssebærer er en god gjerning, som gjerne kan gjøres som en familieaktivitet. Vi ønsker store og små, unge og gamle velkomne, sier Hanne Østlyng, som er leder for TV-aksjonen i Nittedal kommune.

Østlyng opplyser i en mail til Varingen at det var 158 bøssebærere i Nittedal i fjor. Foreløpig mangler kommunen i overkant av 120 bøssebærere til årets aksjon.

– I realiteten er det nok flere som går og tar med seg andre familiemedlemmer. Optimalt sett kunne vi ønsket oss litt flere bøssebærere i søndre Nittedal enn det som var tilfelle i fjor. Vi jobber med å motivere flere til å bli bøssebærere i disse dager. Vi har også flinke rodeledere som er på saken, skriver Østlyng i mailen.

For å registrere seg som bøssebærer kan man gå inn på blimed.no eller kontakte kommunen dersom du vil bli bøssebærer på telefon 67 05 90 00, opplyser Østlyng.

– Folk i Nittedal kommune har generelt vært veldig flinke til å stille opp som bøssebærere. Noen er faste gjengangere og stiller opp år etter år. Vi benytter anledningen til å oppfordre flere av våre flotte, nyinnflyttede innbyggere til å melde seg som bøssebærere, skriver Østlyng.

Gir ti prosent av omsetningen

Mortens Kro har meldt seg som giver til årets TV-aksjon. Bedriften planlegger å gi ti prosent av omsetningen på aksjonsdagen.

– Vi er kjempeglad for at Mortens Kro er så positive og stiller opp. Vi oppfatter dem som en god ambassadør og samarbeidspartner i TV-aksjonen. Mortens Kro bidrar med å delta i restaurantaksjonen «Mat med mening». Konseptet er at «inngangsbilletten» for å være med er å donere en sum til årets TV-aksjon, alt ettersom hvor mye restauranten har mulighet til å gi til en god sak, skriver Østlyng.

– Er det flere i næringslivet i Nittedal som stiller opp i TV-aksjonen?

Det er ønskelig at næringslivet støtter opp med økonomisk støtte under TV-aksjonen og årets gode formål. Det jobbes fortsatt med å få det lokale næringslivet til å bidra ytterligere.

Skal hjelpe kvinner

Pengene fra årets TV-aksjon går til organisasjonen CARE. CARE startet i 1945 da som amerikanske organisasjoners hjelp til Europa etter andre verdenskrig. Også i Norge mottok familier CARE-pakker, som inneholdt mat, klær, bøker og leker.

I dag jobber organisasjonen med nødhjelp ved katastrofer. CARE jobber også med å styrke kvinners muligheter i utviklingsland.

Med midler fra årets TV-aksjonen ønsker CARE å hjelpe minst 400.000 flere kvinner.

På spørsmål om hvilke tanker hun har om årets TV-aksjon, svarer Østlyng at hun er stolt og ydmyk.

– Som kvinne, født i et av verdens rikeste land kjenner jeg meg ydmyk og stolt over å få være med på årets TV-aksjon for CARE. Her kan vi alle bidra til at 400 000 kvinner får muligheter til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Dette er noe de fleste kvinner her i Norge tar som en selvfølge.

– Har du et håp om at det settes innsamlingsrekord i Nittedal i år?

– Nittedal kommune håper selvfølgelig på innsamlingsrekord og stor giverglede. I fjor lå vi tett bak Skedsmo kommune i kroner innsamlet per innbygger. I år vil vi gjerne ligge foran!

Årets TV-aksjon arrangeres søndag 20. oktober.

TV-aksjonen slik vi kjenner den i dag ble for første gang arrangert høsten 1974. Røttene til TV-aksjonen går tilbake til februar 1946 med aksjonen «Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte». Det var den første aksjonen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig prosjekt.