Gå til sidens hovedinnhold

Mangler i overkant av 120 bøssebærere til årets TV-aksjon

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor hadde Nittedal kommune 158 bøssebærere.

Årets TV-aksjon nærmer seg. Nå oppfordres folk til å melde seg på som bøssebærere.

– Vi ønsker oss så mange bøssebærere som mulig. Å være bøssebærer er en god gjerning, som gjerne kan gjøres som en familieaktivitet. Vi ønsker store og små, unge og gamle velkomne, sier Hanne Østlyng, som er leder for TV-aksjonen i Nittedal kommune.

Østlyng opplyser i en mail til Varingen at det var 158 bøssebærere i Nittedal i fjor. Foreløpig mangler kommunen i overkant av 120 bøssebærere til årets aksjon.

– I realiteten er det nok flere som går og tar med seg andre familiemedlemmer. Optimalt sett kunne vi ønsket oss litt flere bøssebærere i søndre Nittedal enn det som var tilfelle i fjor. Vi jobber med å motivere flere til å bli bøssebærere i disse dager. Vi har også flinke rodeledere som er på saken, skriver Østlyng i mailen.

For å registrere seg som bøssebærer kan man gå inn på blimed.no eller kontakte kommunen dersom du vil bli bøssebærer på telefon 67 05 90 00, opplyser Østlyng.

– Folk i Nittedal kommune har generelt vært veldig flinke til å stille opp som bøssebærere. Noen er faste gjengangere og stiller opp år etter år. Vi benytter anledningen til å oppfordre flere av våre flotte, nyinnflyttede innbyggere til å melde seg som bøssebærere, skriver Østlyng.

Gir ti prosent av omsetningen

Mortens Kro har meldt seg som giver til årets TV-aksjon. Bedriften planlegger å gi ti prosent av omsetningen på aksjonsdagen.

– Vi er kjempeglad for at Mortens Kro er så positive og stiller opp. Vi oppfatter dem som en god ambassadør og samarbeidspartner i TV-aksjonen. Mortens Kro bidrar med å delta i restaurantaksjonen «Mat med mening». Konseptet er at «inngangsbilletten» for å være med er å donere en sum til årets TV-aksjon, alt ettersom hvor mye restauranten har mulighet til å gi til en god sak, skriver Østlyng.

– Er det flere i næringslivet i Nittedal som stiller opp i TV-aksjonen?

Det er ønskelig at næringslivet støtter opp med økonomisk støtte under TV-aksjonen og årets gode formål. Det jobbes fortsatt med å få det lokale næringslivet til å bidra ytterligere.

Skal hjelpe kvinner

Pengene fra årets TV-aksjon går til organisasjonen CARE. CARE startet i 1945 da som amerikanske organisasjoners hjelp til Europa etter andre verdenskrig. Også i Norge mottok familier CARE-pakker, som inneholdt mat, klær, bøker og leker.

I dag jobber organisasjonen med nødhjelp ved katastrofer. CARE jobber også med å styrke kvinners muligheter i utviklingsland.

Med midler fra årets TV-aksjonen ønsker CARE å hjelpe minst 400.000 flere kvinner.

På spørsmål om hvilke tanker hun har om årets TV-aksjon, svarer Østlyng at hun er stolt og ydmyk.

– Som kvinne, født i et av verdens rikeste land kjenner jeg meg ydmyk og stolt over å få være med på årets TV-aksjon for CARE. Her kan vi alle bidra til at 400 000 kvinner får muligheter til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Dette er noe de fleste kvinner her i Norge tar som en selvfølge.

– Har du et håp om at det settes innsamlingsrekord i Nittedal i år?

– Nittedal kommune håper selvfølgelig på innsamlingsrekord og stor giverglede. I fjor lå vi tett bak Skedsmo kommune i kroner innsamlet per innbygger. I år vil vi gjerne ligge foran!

Årets TV-aksjon arrangeres søndag 20. oktober.

TV-aksjonen slik vi kjenner den i dag ble for første gang arrangert høsten 1974. Røttene til TV-aksjonen går tilbake til februar 1946 med aksjonen «Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte». Det var den første aksjonen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig prosjekt.

Kommentarer til denne saken