Friluftslivets uke er en nasjonal feiring fra 4. - 12. september, hvor hele Norge er invitert med ut på tur. Over hele landet er det aktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommuner. Uka har blitt arrangert siden 1993, og har som mål å få flere ut i naturen.

I Nittedal er det en rekke arrangementer neste uke.

5. september arrrangerer Nittedal Orientering orenteringsaktiviteter for alle. Her vil det bli gitt Instruksjon. Navnet på arrangementet er "NitilnittiiNittedal". Dette skjer på Sørli. Det er ca. 550 meter å gå fra innfartsparkeringen til samlingsstedet.

Turkameratene i Nittedal har også et arrangement 6. september, nærmere bestemt en nærtur i Hakadal.

– Vi starter alltid kl. 10:30, et tidspunkt som er satt for at det skal passe med å ta tog eller buss til oppmøtestedet, henholdsvis ved Varingskollen togholdeplass, opplyses det.

KLIKK HER for ytterligere informasjon og påmelding til nærturen.

7. september arrangerer Turkameratene kveldstur fra klokka 18:00 i Midtbygda. Her er det oppmøte ved Sagtomta ovenfor Skøyen.

Se oppmøtested i kartet:

Under #nattinaturen inviteres hele Norge til å ta en natt ute i det fri.

Vi håper at du også vil være med lørdag 4. september, skriver Forum for Natur og Friluftsliv (FNF), et samarbeidsforum mellom natur- og friluftslivsorganisasjonene på regionalt nivå.

Formålet med FNF er å styrke organisasjonenes arbeid med å ivareta natur- og friluftslivsinteressene i aktuelle saker i de enkelte regionene.

#nattinaturen er den ene natta i året der tusener av folk over hele landet pakker soveposen og overnatter ute.

– Det magiske er at selv om én ligger i hengekøye i skogen i Alta, en annen telter i hagen sin i Mandal og en tredje sover i Oslomarka, så ligger vi alle under den samme himmelen, fastslår de.

Alt du trenger å gjøre for å delta på #nattinaturen er å ta med deg en sovepose, et telt, ei hengekøye eller hva du måtte foretrekke å overnatte i, og legge deg til ute. Og så bør du så klart huske på å ha med nok mat, drikke og varme klær.

Et stort og ikke mindre viktig arrangementet avholdes 11. og 12. september.

– Bli med å ta en Tur med mening!, oppfordrer de.

Har du en sti, en skog eller et friluftsområde i nærheten av deg som trenger litt kjærlighet?

Tur med mening er en dugnad for naturen, hvor hele Norge oppfordres til å ta en tur ut og gjøre en innsats som ikke krever mye av en selv, men har stor betydning for naturen. Les mer HER.