Julestemning for store og små

JENTUNGEN: Christina Strøm har rollen som Jentungen.

JENTUNGEN: Christina Strøm har rollen som Jentungen. Foto:

Nittedal Teaters juleforestilling i Kulturverket Flammen denne helga er den høyt elskede fortellingen om blånissene og rødnissene som ikke vet så mye om hverandre ennå, men som begge ønsker det samme.

DEL

Er alle som krangler om noe alltid så forskjellige? Jentungen, en av rødnissene på Tuftegården, må nisse nissestreker sånn at hun får nok streker på pinnen sin. En dag møter hun blånissegutten Storm. Han forteller Jentungen at siden rødnissene har plukket alle blåbærene på Månetoppen har ikke blånissene nok blåbær til å lage blåtime slik at de kan gå ut av fjellet.

Sammen må de oppsøke legender, dra til grånissen ved havet og løse et mysterium som ingen rødnisse eller blånisse noen gang har sett maken til.

Regien er ved Lene Hagen, og i rollen som Storm møter vi Lasse Friborg. Han har en bachelorgrad fra NSKI og har spilt i alle Nittedal Teaters hovedoppsetninger siden Peer Gynt i 2014.

I rollen som Jentungen ser vi Christina Benedicte Tindvik Strøm, som har en bachelorgrad fra Musikkteaterhøyskolen og har spilt i fire av de siste oppsetningene til Nittedal Teater.

Artikkeltags