Innebandygruppene til Gjelleråsen IF og Nittedal IL fikk i utgangspunktet tildelt arrangementet, men med hele 15 lag påmeldt innså klubbene fort at de trengte en ekstra hall. Dermed ble også HIL involvert i arrangementet. Nittedal Wolves skal for øvrig også arrangere NM-sluttspillet for 15-årsjenter neste helg (28.-29.1). I begge klasser spilles det til og med semifinaler, for alle aldersbestemte finaler spilles først 25.-26. mars i Østfold.

Har samarbeidet før

Leder i GIF Fighters, Camilla Nygaard, påpeker at innebandyklubbene i Nittedal i flere år nå har samarbeidet om et felles rekrutteringstiltak for jenter i skolens høstferie, Nittedal Jente-camp. Det var derfor helt naturlig å invitere med HIL Hurricanes til å arrangere.

– Det er også gøy å se at flere av jentene som nå skal spille i J15-NM for GIF og NIL er tidligere deltagere på Nittedal Jente-Camp, sier hun.

Innebandyklubbene i Nittedal er på litt forskjellige steder i utviklingen. GIF Fighters har alltid vært og er innebandy-lokomotivet i bygda med elitelag både på herre- og damesiden i tillegg til flere gode ungdomslag. Nittedal Wolves er en breddeklubb som har vokst til å bli Norges femte største innebandyklubb. De har et stort barnetilbud og flere gode ungdomslag på vei opp. Hakadal Hurricanes har denne høsten hatt en omstart og de har nå et godt tilbud for de yngste. På tross av forskjellene har klubbene en felles målsetning om «flest mulig, lengst mulig», noe som muliggjør samarbeidet på tvers i Nittedal.

Åtte lag videre

I G17-NM blir det på lørdagen innledende puljespill i Rotneshallen, Elvetangen og Slattumhallen, mens det på søndagen blir kvartfinaler og semifinaler i Rotneshallen og Slattumhallen. I innledende runder spilles NM med korte og intense kamper 2 x 20 minutter. I Pulje A stiller Nittedal på hjemmebane i Rotneshallen sammen med Akerselva, Fjerdingby, Slevik og Tunet. I pulje B spiller Gjelleråsen på hjemmebane i Slattumhallen mot Asker, Ellingsrud, Sarpsborg og Ull/Kisa. Pulje C spilles i Elvetangenhallen med Ajer, Drøbak/Frogn, Greåker, Strømmen og Sveiva som deltagere. De to beste fra hver pulje pluss de to beste treerne går til kvartfinale.

Det betyr at GIF og Nittedal først kan møtes i en eventuell kvartfinale. Styremedlem i Hakadal IL, Jan Tore Hanssen, håper nittedølene benytter anledningen og tar turen til bygdas haller for å se fartsfylt innebandy og støtte GIF Fighters og Nittedal Wolves i jakten på finaleplass i NM.

J15-NM helga etter

28.-29. januar arrangerer Nittedal Wolves NM i J15. Her deltar lag fra Gjelleråsen, Tunet, Sarpsborg, Østensjø, Ull/Kisa, Sjetne og Nittedal. I J15-klassen spiller jenter født 2007 og yngre.

Både Nittedal og Gjelleråsen er blant favorittene i jakten på en finalebillett. For øyeblikket ligger Nittedal øverst på serietabellen, mens GIF ligger på 3. plass. Sist lagene møttes var det Wolves som trakk det lengste strået med 6-0, men begge lag var enige om at kampen var mye jevnere enn resultatet tilsa. Lørdag 28. januar kl 13:00 møtes lagene igjen til et skikkelig lokalderby i Rotneshallen, og da forventes det høy temperatur både på banen og tribunen.

Leder i innebandygruppa til Nittedal IL, Lars Dahl Friestad, minner om at det nå er blitt tribuner i Rotneshallen, og med gode fasiliteter er alt klart for å invitere til innebandyfest. Klubben har i tillegg, nå på nyåret, investert i nytt lydanlegg, så alt ligger til rette for trøkk og stemning i hallen.

I J15-NM er det ikke med flere lag enn at man spiller «alle mot alle», og de to beste lagene går til finale. Samme helg deltar for øvrig G15-lagene til både GIF Fighters og NIL Wolves i G15-NM i Stavanger.