Det ble et døgn med mye aktivitet og overnatting i kirken. Lys Våken betyr ikke at en skal være våken hele natta, selv om det kan høres sånn ut. Det handler om å være våken for det som skjer i oss, rundt oss og å være lys våken for Gud, hverandre og oss selv.

Allikevel var det nok noen som fikk litt lite søvn, da det var spennende å skulle sove sammen i kirkerommet. Gjennom opplegget fikk barna være med på flere morsomme aktiviteter, og lært om tema "lys våken". Dette arrangementet er et trosopplæringstiltak som arrangeres av menigheter rundt om i hele landet.

Rappellering fra kirketaket

For mange var rappellering fra kirketaket et høydepunkt. Takket være Ingfrid Mattingsdal Torjussen fra Hakadal og Magnus Hvalvik fra Rotnes kunne vi igjen tilby denne aktiviteten, som er særegen for "Lys våken" i Rotnes kirke. De kom som frivillige og sørget for utstyr, sikkerhet og selve gjennomføringen.

Dette har vist seg å være en populær aktivitet med stor suksess. Veggen de rappellerer ned er ca. seks meter høy. Barna blir utfordret til å være lys våkne overfor seg selv, og kjenne etter om dette er noe de tør og vil, eller om de nøyer seg med å se på.

Frivillighet

17 ungdommer var med som frivillige, og hadde som oppgave å lede barna gjennom opplegget, og sørge for at de ble sett og at de fikk en bra opplevelse. Disse ungdommene er i Pluss Ungdomsmiljø og Soulteens, og går eller har gått på lederkurs i regi av kirken. I tillegg bidro to foreldre med matlagingen.

Fire ansatte fra kirken var med på å arrangere "Lys våken" i år. Allikevel er det den enorme innsatsen fra de frivillige medarbeiderne som gjør at vi kan ha slike arrangementer. Fremover kommer kirken til å satse mer på barn i denne aldersgruppa gjennom tweensklubben. Onsdag 9. desember fra klokka 17 til 19 ønskes alle fra 5. til 8. klasse velkommen til spennende aktiviteter og konkurranser i Rotnes kirke.