Nittedal Ungdomsenduro arrangeres for fjerde gang i Varingskollen Alpinsenter i helga, og ett døgn før påmeldingsfristen går ut har 104 deltakere i alderen 10-18 år meldt seg på.

Ungdommene kommer hovedsakelig fra Østlandet og Viken, og CK Nittedal har selv 22 rå syklister som skal tråkke og dytte seg til start i Varingskollen, for deretter å sette utfor i ulendt terreng. Alle kjører fire fartsetapper, med like mange tråkke/dytte-transporter. Tiden på fartsetappene er de som legges sammen, og blir en totaltid som gir resultatet.

Ritt på søndag

Toppstua er åpen, så den er et godt mål for tilskuerne – sammen med en spektakulær sykkelopplevelse med bygdas sykkelglade ungdommer,

For 15-18-åringene er start ved Toppstua hele tre ganger. Da sykler de Greveveien og stien bak Kollen opp to ganger og dytter sykkel opp Kariløypa én gang før de starter på sin fartsetappe. Utforkjøringer er både til høyre og venstre for Olaløypa.

I Kari-kiosken i bunnen av Kariløypa kan publikum kjøpe både kaffe og kaker til underholdningen. Det er skiltet fra stadion/øvre parkering til Varingskollen Alpinanlegg til hver fartsetappe.

Lørdag er det gjennomkjøring av merkede løyper. Mange kommer for å forberede seg og kose seg på sykkelen med kompiser som møtes igjen. På ettermiddagen skal det grilles ved gapahuken på stadion. Søndag er det ritt med avsluttende premieutdeling på stadion.

Mye dugnadsjobb

– Å utvikle attraktive og bærekraftige løyper i Varingskollen har vært fokus de siste fire årene. Terrenget er spennende, gamle gjengrodde stier har blitt ryddet frem igjen og brukt. Det er både bratt og krevende for voksne/erfarne, og mer slakt, men gøy for de yngste, påpeker Skeie.

Ved inngangen til høsten ødela imidlertid uværet "Hans" mange av stiene, i flere omganger. Dette har klubbens foreldre brukt mange dugnadstimer på å rydde opp i og gjøre kjørbare.

– At Nittedal har en så flott flerbruksarena sommer som vinter som Varingskollen, er fantastisk for både innbyggerne og folk som kommer på besøk. Varingskollen er viden kjent som sykkelarena etter disse årene, og har vært omtalt i Fri Flyt og i stor grad i sosiale medier av landets beste utfor- og endurosyklister. Vi er så stolte av å vise frem løypene i Varingskollen til alle som kommer på besøk dette året også, sier Skeie, som med seg i rittledelsen har Remi Bjerknes, Torkel Røisli, Rikke Hjertum og Kine Lidsheim.