– Barnemessa er et miljøvennlig alternativ til å kjøpe nytt, og en viktig mulighet for mange til å kjøpe kvalitetsklær og utstyr til barn for en rimelig penge, sier Lisbeth Skogstrand i arrangørstaben. - Her kan man finne absolutt alt til barn - parkdresser, ulltøy, vintersko, lego, bøker, bunad, votter, bukser, babyleker, barnevogner, akebrett, babytøy, dyner, gardiner, barneromsinteriør - hva som helst, til ekstremt lav pris.

– De siste årene har også utvalget i klær til større barn økt betraktelig, så send gjerne tenåringen innom på jakt etter treningstøy, dongeribukser, pensko, joggebukser eller strikkegenser - uten å risikere at de tømmerkontoen, lokker hun. For mange vil det være ekstra aktuelt å spare penger ved å kjøpe brukte klær og utstyr i år. På Barnemessa kan du få alt en barnehageunge trenger av klær det neste halvåret for noen få hundrelapper.

– Men det er vel så viktig å tenke miljø og gjenbruk. Overproduksjon av klær er en av de store miljøutfordringene i verden. Vi kjøper altfor mye klær. Barn vokser fort, og ofte rekker de knapt å bruke mange plagg før de er for små. Dermed vil mye av det du finner på Barnemessa knapt være brukt, og vi får inn en god del klær som fremdeles har merkelappen på. Ved å kjøpe barneklær og utstyr brukt bidrar man til å bremse forbruket og ta bedre vare på miljøet vårt, understreker Lisbeth Skogstrand.