Snart nytt valg igjen i Nittedal

Om 20 måneder er det tid for valg igjen.

Om 20 måneder er det tid for valg igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lederkommentar, av Varingens redaktør.

Om tjue måneder kalles det på nytt inn til valg. Da er det sammensetningen av nytt kommunestyre og fylkesting det handler om. Valgkampen er allerede så smått i gang i Nittedal.

For første gang skal vi her på berget velge politikere til det nye Viken fylkesting, landets mest folkerike av de nye fylkeskommunene som ser dagens lys, etter at Østfold, Akershus og Buskerud har bestemt seg for å slå sine pjalter sammen. Det blir spennende å se om Nittedal blir representert i det nye fylkestinget som skal regjere over 1.2 millioner innbyggere.

I vår kommune knytter spenningen seg først og fremst til om det blir fire nye år med rødgrønt styre eller om de blåblå vinner velgernes gunst og kan innta ordførerkontorene på rådhuset.

Ett synes i alle fall avklart allerede; valgkampen kommer til å stå mellom dagens makthavere; flertallspartiene; Ap, Venstre, Sp, KrF og SV, og opposisjonen som, i alle fall i inneværende periode, består av Høyre og Fremskrittspartiet. Selv etter å ha styrt Nittedal sammen i snart åtte år, framstår den rødgrønne koalisjonen som mer sammensveiset enn noensinne. Det ventes kort og godt ingen avhoppere derfra.

Det tredje spenningsmomentet blir om en eller begge våre nylig avgåtte stortingspolitikere, Mette Tønder (H) og Ib Thomsen (Frp), lar seg lokke tilbake til aktiv tjeneste i lokalpolitikken. Slik de to erfarne politikerne uttaler seg i dagens avis, kan vi ta det til inntekt for at begge i alle fall holder døra på gløtt.

Bygdas tidligere ordfører er imidlertid krystallklar på at hun ikke vil toppe Høyres liste. Hun stiller seg bak og støtter helt og fullt dagens leder, Ann Kristin Bakke. Men en mindre fremtredende plass på kommunevalglista synes ikke utelukket. Med Mette Tønder i sin midte vil Høyres kommunestyregruppe bli betydelig styrket.

Den politiske ringreven Ib Thomsen, som har 25 års fartstid i Nittedal kommunestyre, etterfulgt av 12 år som stortingsrepresentant på sin skryteliste, savner åpenbart allerede seg selv i politikken. Han stiller seg i alle fall ikke fremmed for tanken om å forsøke et comeback som folkevalgt her i bygda. Det er mye å ta fatt i og rette på etter åtte år med rødgrønt styre i Nittedal, uttaler han i dagens avis. Det eneste hinderet synes å være at den arbeidsledige Thomsen får en jobb som ikke lar seg kombinere med å drive aktiv partipolitikk.

Artikkeltags