Gå til sidens hovedinnhold

Lasse vant hopp under vannski-EM

Lasse Johnsen (69) forsvarte gullet i hopp under vannski-EM for veteraner i Ravenna i Italia, men det ble en meget spennende finaleomgang.

Lasse tok i tillegg sølv sammenlagt og bidro godt til at Norge fikk bronsemedalje i lagkonkurransen. Endelig var det mulig å avholde internasjonale mesterskap igjen, og det var god deltagelse med nærmere 130 utøvere fra hele Europa og Sør-Afrika.

Lasse måtte nøye seg med en 11. plass i slalåm, der han klarte å passere tre bøyer med 14,25 meter lang line. I trick holdt 1.150 poeng til 4. plass i kvaliken, men i finalen ble det 960 poeng og 5. plass.

Hoppkonkurransen ble et oppgjør mellom Lasse, norske Audun Lilleberg og tyske Heiko Huller. I kvaliken var Lasse klart lengst med 29,7 meter mot Lillebergs 27,9 og tyskerens 26,9.

Men i finalen skilte det bare 30 cm mellom de tre! Rekkefølgen ble imidlertid den samme. Lasse hoppet 29,1 meter, Audun 29,0 og tyskeren 28,8. Anton Reitberger fra Tyskland ble 4. mann i hoppfinalen, og med 3. plass i trick og 4. plass i slalåm seiret han i sammendraget. Lasse ble nr to, mens tyske Heiko Huller tok 3. plassen totalt etter 16. plass i slalåm, 6. plass i trick og 3. plass i hopp.

Kommentarer til denne saken