Gå til sidens hovedinnhold

Lars til junior-VM

Artikkelen er over 1 år gammel

Lars Agnar Hjelmeset er tatt ut i troppen som skal til junior-VM i langrenn i Oberwiesenthal i Tyskland den første uka av mars.

I helga gikk norgescuprennene som var siste uttaksløp før troppen ble tatt ut. Lars fikk det litt tøft på fredagens klassiske mil og kom i mål nede på en 22. plass. Det skilte imidlertid bare 1.15 fram til vinneren.

På fristilssprinten lørdag gikk det betydelig bedre. Lars ble 8. mann både i prologen og etter finalene. Og søndag sikret Lars seg i praksis uttaket da han delte 3. plassen etter 22,5 km i fristil med sin argeste konkurrent i 2001-klassen, Martin Kirkeberg Mørk. De to slo 00-løperen Olve Johansen Rye med åtte små tideler! Iver Tildheim Andersen var suveren og vant med 1.15 til David Thorvik og 1.47 til Lars & Martin.

Første uka i mars

Oberwiesethal ligger kloss opp til den tsjekkiske grensa syd for Chemnitz og er et kjent vintersportssted. Programmet for Lars & Co starter 29. februar med sprint prolog og finaler. 2. mars står 10 km klassisk på programmet. 4. mars er det 30 km fristil før det hele avsluttes 6. mars med 4 x 5 km stafett.

Mange om beinet

– Norske langrennsjuniorer ligger på et skyhøyt nivå, så det har vært en krevende uttaksprosess, sier landslagstrener for junior, Monika Kørra, til skiforbundet.no. – Det gledelige med det er jo selvsagt at når vi har mange å velge i, får vi en bekreftelse på at rekrutteringen i langrenn er svært god. Vi har vektlagt sesonginformasjoner og resultater fra rennene på Lygna i starten av januar og i Holmenkollen sist helg. Vurderingen av resultater opp imot løypeprofiler i Oberwiesenthal har også blitt hensyntatt, understreker Kørra.

Norge har en juniortropp som skal konkurrere i fire ulike distanser, hvorav full tropp skal bestå av åtte utøvere per kjønn. Det tas ut utøvere med tanke på hver enkelt distanse, men da det er en begrensning på totalutøvere foretrekkes utøvere som kan prestere godt på flere distanser.

Troppen

Målsettingen er å alltid stille det best mulige laget som kan kjempe om medaljer på alle øvelser i junior-VM. I tillegg er det viktig for juniorutøvere å få viktig mesterskapserfaring.

Foruten Lars fra GIF består juniorguttas tropp av Iver Tildheim Andersen fra Rustad IL, Ansgar Evensen fra Vind IL, Andreas Kirkeng fra ROS IL, Kristoffer Kvarstad fra Hamar SK, Martin Kirkeberg Mørk fra Drammens Ballklubb, David Thorvik fra Kjelsås IL og Jonas Vika fra MjøsSki.

Kommentarer til denne saken