Lars på to juniorlandslag

SATSES PÅ: Lars Agnar Hjelmeset har tatt steget inn på juniorlandslaget både i langrenn og friidrett.

SATSES PÅ: Lars Agnar Hjelmeset har tatt steget inn på juniorlandslaget både i langrenn og friidrett. Foto:

Sist sesong hospiterte han, men kommende sesong er Lars Agnar Hjelmeset en av fem gutter på juniorlandslaget i langrenn.

DEL

Skiforbundet har løftet opp flere av sist sesongs juniorer til rekruttlandslaget, og kun Lars’ hardeste konkurrent, Martin Kirkeberg Mørk fra Drammen, er igjen fra fjoråret. De to er jevnaldrende og har knivet i mange sesonger. De tre andre som er nye på juniorlandslaget i langrenn er Jonas Vika fra Lillehammer, samt de yngre brødrene Nikolai og Aleksander Elde Holmboe fra Bærums Verk/Hauger.

Friidrett også

Lars vant norgescupen sist vinter, men i junior-VM i Tyskland hadde Martin det beste rennet med en 3. plass. Lars ble som best nummer sju på 30 km fri, og var da nest beste 2001-løper bak Martin Kirkeberg Mørk.

Sistnevnte har for øvrig også fått med lillesøster Emma blant de seks jentene på jentenes juniorlandslag i langrenn. Emma driver i likhet med Lars også med friidrett, og begge er på U20-landslaget i friidrett. Nåløyet er imidlertid betraktelig mindre i langrenn enn på løpsbanen. U20-landslaget i friidrett består i alt av 78 utøvere, og Lars og Emma er to av 17 mellom- og langdistanseløpere. Lars representerer for øvrig GIF «om vinteren» og NIL «om sommeren».

Junior-VM i Polen

Landslagstrener Monika Kørra sa på pressekonferansen da langrennslaget ble presentert at trenerne nå har fått lov til å møte utøverne, og at de håpet å kunne arrangerer lokale samlinger allerede fra juni. Hun var også veldig klar over Lars’ løpskapasitet, og slo fast at med en utøver i troppen som har pers på 8.33 på 3.000 meter fra 2018 så ligger det i kortene at langrennsløperne må på bane og gjennomføre testløp. Vinterens store mål for langrennsjuniorene blir junior-VM i Zakopane i Polen.

Ny sesong for Holund

Tirsdag ble seniorlandslaget i langrenn presentert, og på allround elite har Lyns nittedøl, Hans Christer Holund, selskap av Emil Iversen, Didrik Tønseth, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og nykommer Martin Løwstrøm Nyenget.

Artikkeltags