Gå til sidens hovedinnhold

Lars Agnar (18): – Det er alltid gøy å bli norgesmester

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er travle tider for Lars Agnar Hjelmeset (18). For tredje helg på rad løp nittedølen nasjonalt mesterskap i friidrett. Langrennsløperen vant 3.000 meter hinder, mens han ble nummer fem på 5.000 meter i Sigdal på U20-NM.

– Det er alltid gøy å bli norgesmester, sier Lars Agnar, som nå har en uke på skolen før han til helgen reiser til Beitostølen på skisamling. Om litt over en uke er det UM (NM for yngre) i friidrett på Jessheim. Det er årets siste nasjonale mesterskap.

– Her stiller jeg, sier Lars Agnar, som dermed har nasjonale mesterskap med piggsko på beina fire av fem helger. Det startet med senior-NM på Hamar. Så ble det sølv og personlig rekord med 20 sekunder på hinder under nordisk i Kristiansand for litt over en uke siden. Så kom juniormesterskapet i Sigdal.

– Etter en frihelg er det UM, men da kommer jeg rett fra en ukes barmarkstrening med skolen i Valdres, sier den ambisiøse.

Litt bak persen

Lars Agnar var seks sekunder over pers da han kom inn på 9.31,26 i gulløpet.

– Jeg gikk for en god tid, ga gass, men fikk det etter 2.000 meter. Slik vil jeg kort og godt oppsummere hinderfinalen, sier Lars Agnar, som håpet å komme seg under 9.20.

– VM-kravet i U20 neste sesong er 9.10. Det klarer jeg nok ikke denne sesongen, men jeg hadde håpet på å komme litt tettere på det denne helga, sier nittedølen, som løp hinder på U18-EM i fjor.

Lars Agnar løp også 5.000 meter i Sigdal.

– Også her ga jeg gass. Det var fart i feltet, og jeg holdt følge med de beste til litt over 3.000 meter. Så stakk medaljevinnerne, og jeg ble nummer fem, forteller han.

På UM er Lars Agnar påmeldt på 800 m, 1.500 m hinder og 3.000 meter.

– Jeg går rulleskirenn på Gjelleråsen til helgen før jeg reiser til Beitostølen. Om det blir tre løp på Jessheim avgjør jeg først når jeg ankommer UM, avslutter han.

En plass ned

I fjor ble Jonathan Jacobsen (20) nummer to på 400 meter under U20-NM. I helga ble han nummer tre på favoritten i U23-klassen.

– Jeg er rimelig fornøyd med dette, sier Jonathan, som ble nummer fire på senior-NM for kort tid tilbake.

Nittedølen understreker at han hadde et mål om å se 48-tallet denne helga.

– Det gikk ikke, oppsummerer Jonathan etter 49,62 i finalen. På senior-NM satte han pers med 49,33 i semifinalen, mens han løp seg opp noen tideler i finalen på Hamar.

– Dette var trolig mine siste 400 meter for året. Jeg løper klubbmesterskapet i Nittedal litt senere, men så er sesongen over, understreker Jonathan, som har hatt en veldig utvikling det siste året. Det hele løsnet på junior-NM i fjor da det ble andreplass.

– Det gikk tungt uten sportslig fremgang før ferien. I høst har jeg imidlertid truffet på mesterskapene, avslutter Jonathan, som presiserer at neste års store mål er å komme så langt ned på 48-tallet som mulig.

Sesongdebuterte

Sebastian Plows (19) tok bronse på favoritten 400 meter under senior-NM innendørs i vinter. Sykdom og skader har gjort at han ikke har sesongdebutert før i helga. Han var ikke langt fra å gå til finalen på 200 meter da han gjorde 22,62. Pers med to tideler.

Under UM på Jessheim løper Sebastian bare 400 meter. Her har han en så sterk pers som 49,51 fra 2018. Sebastian er klar medaljekandidat i U20-klassen om han kommer tilbake til fjorårsnivået.

Til finale

Tiril Lappegård (16) kom til finalen i diskos i Sigdal. Hun ble nummer åtte med 28,75. like bak personlig rekord.

– Det var nok helgas høydepunkt for meg, presiserer hun. Tiril satte pers i kule med 8,68. Her ble hun nummer 11.

– I slegge fikk jeg tre døde kast, og jeg ble dermed uplassert, forteller Nittedal-jenta. Tiril presiserer at hun i helga kastet med juniorredskaper. Når hun konkurrerer i jenter 16 er det langt lettere både kule, diskos og slegge.

– Det gjør det vanskelig å sammenligne perser, forteller Tiril, som er blant landets beste i sin aldersklasse. I diskos og slegge er Nittedal-jenta nummer tre på statistikken, mens hun er fire i kule.

– På UM håper jeg på flere medaljer, avslutter hun.

Sonia Elisabeth Fearnley (16) ble nummer seks i spyd med 32,41. Hun er også blant de beste i landet i sin aldersklasse på denne øvelsen.
NY PALLPLASS: I fjor tok Jonathan Jacobsen sin første NM-medalje. I år fulgte han opp med sin andre da han ble tre på 400 meter i U-23.

Kommentarer til denne saken