Nittedal hadde allerede et husflidslag, men når det var snakk om kurs var det ofte lappesøm som trakk flest nittedøler. Det tok Kristin Nysæter og Anine Woodhouse konsekvensen av, og dermed var Nittedal Quiltelag en realitet.

I tillegg til de 16 som møtte første gang var det også 3-4 som ringte og sa de var interessert, men at de var forhindret fra å møte den første januarkvelden.

Varingen omtaler quiltelaget i forbindelse med deres neste møte i 1994, som ble holdt tirsdag 15. mars. Allerede da var visst ukedagen valgt...

Ikke noe norsk ord

Når Nysæter blir spurt om å beskrive quilting beklager hun at vi dessverre ikke har noe godt norsk ord for denne teknikken. Men kort fortalt betyr det at du syr et mønster i form av stikninger, mens du samtidig vatterer det ferdige arbeidet. Det er ingen forutsetning at du kan teknikken fra før, interessen er det viktigste, understreket hun.

Quilting spenner over et stort område, og det er Nysæter inne på allerede i stiftelsesåret.
– Blir du sittende alene med hobbyen din er det mye lettere å gjøre det samme hele tida. Nå håper jeg vi kan påvirke hverandre gjennom månedlige treff, der vi også tar sikte på å invitere noen som kan lære bort teknikker, sa hun, og slik har det fortsatt siden.

Damene har etter hvert flyttet fra Vevknuten til Utheim, men den månedlige tirsdagen og kurskveldene med kaffe og loddsalg har de fortsatt med hele tida.

Progresjon

På det aller første møtet i januar 1994 lærte deltagerne å lage katedralvindu. På neste møte i mars skulle de lære å håndquilte.

25 år senere, på marsmøtet i 2019, var Mali Storli Engedal trekkplasteret, og hun fortalte og demonstrerte mer moderne quilter.

Noen av damene i Nittedal Quiltelag har vært med siden starten, andre har kommet til etter hvert, men det er fortsatt plass til flere. Så synes du dét å kutte opp store stoffstykker til mindre biter for deretter å sy dem sammen igjen i forskjellige mønstre og fasonger høres artig ut, så treffer du likesinnede på Utheim en tirsdagskveld hver måned.