Gå til sidens hovedinnhold

Kutter reisetida med seks minutter

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere sitteplass og kortere reisetid. Det er noe av det Vy lover sine reisende fra desember.

Fra 15. desember setter Vy opp flere nye togavganger både i rush, på natten og i helgene på Østlandet. Det blir også over 7000 flere seter inn og ut av Oslo i rushtida.

For Gjøvikbanen blir det ny avgang fra Gjøvik 08.15 og fra Oslo S 14.02.

– Vi gleder oss til å gi kundene våre et styrket togtilbud. Med nye avganger og flere seter håper vi at mange ønsker å velge toget framfor bilen, og at det blir enklere å reise miljøvennlig. Kundene våre er det aller viktigste for oss, og de får nå større valgfrihet og flere sitteplasser, sier Arne Fosen, konserndirektør i Vy tog.

Kutter reisetida

De som kan glede seg mest er nok de reisende på Kongsvingerbanen der reisetidene til og fra Oslo blir opptil seks minutter kortere for stasjonene mellom Lillestrøm og Årnes. Grunnen er at Sørumsand stasjon vil være ferdig oppgradert, med undergang og perrong på begge sider av sporene.

Det betyr at togene kan møtes der, og ikke er avhengig av å vente på tog som må kjøre inn fra Blaker stasjon eller Roven krysningsspor.

I tillegg økes kapasiteten fra Lillestrøm til Oslo S i morgenrushet ved at det settes opp en avgang på linje 13 som får avreise fra Lillestrøm 08.31.

Mer plass i rushet

På linje 12 blir det en ny avgang fra Kongsberg til Eidsvoll med avgang Kongsberg 03.34 på hverdager. Samtidig får toget fra Eidsvoll 06.30 mot Kongsberg og den motsatte veien fra Kongsberg 15.36 doblet kapasitet, med totalt 600 seter.

Samtidig vil siste tog om kvelden fra Skien til Eidsvoll fortsette til Lillehammer enkelte dager, mens første morgentog vil få Lillehammer som utgangspunkt på hverdager – Ikke Eidsvoll som i dag. I tillegg vil avgang fra Drammen 06.57 og fra Lillehammer 10.14 få doblet setekapasitet, totalt 460 seter.

Toget fra Skien til Eidsvoll 08.09 på søndager vil også få doblet setekapasitet.

På eget initiativ

Fra 2. juni blir det også doblet setekapasitet på toget fra Eidsvoll klokka 06.00 mot Skien mandag til fredag.

Den nye avgangen mellom Kongsberg og Eidsvoll, forbedringene på strekningen Drammen – Lillehammer, nye avgangene mellom Oslo og Göteborg og ekstrasetene på søndager fra Skien til Eidsvoll blir satt opp på Vys eget initiativ. Øvrige endringer er finansiert av staten som en del av trafikkavtalen med Jernbanedirektoratet.

De nye avgangene og den økte setekapasiteten er blant annet mulig fordi flere togsett blir tilgjengelige fra Norske tog, som Vy leier tog fra.

Kommentarer til denne saken