Juleutstillingen åpner på Utheim i dag

DELTAR: Gunn Vottestad, her med bildet "Levd liv", er en av kunstnerne som deltar på juleutstillingen til Nittedal Kunstforening.

DELTAR: Gunn Vottestad, her med bildet "Levd liv", er en av kunstnerne som deltar på juleutstillingen til Nittedal Kunstforening. Foto:

Nittedal Kunstforening har i snart 40 år hatt som tradisjon å invitere til en stor juleutstilling, og tradisjonen fortsetter i år.  Åpningen på Utheim skjer i dag, lørdag 30. november.

DEL

I over en uke, og inkludert to helger med utvidede åpningstider er utstillingen tilgjengelig. Den holder åpent fem ettermiddagstimer i helgene og to kveldstimer på hverdagene. Over 50 bildende kunstnere stiller ut i år. I tillegg kommer kunsthåndverkere med flere keramikere, porselen og smykkeutstilling.

Mangfold

– Vi har satset stort på mangfold med bilder i ulike størrelser, teknikker, motivvalg og priser, sier Unni N. Skjønsberg i styret for kunstforeningen.

– Blant kunstnerne som stiller ut finner vi blant annet Eva Harr, Jan Harr, Gunn Vottestad, Yngve Reidar Vold, Gro Mukta Holter, Rolf Nerli og Kjell Thorjussen. 12 av utstillerne er fra Nittedal, og de bidrar med tekstiler og bilder.

Strikkeduo

– Det helt spesielle er at vi i år har klart å få Trondheims-duoen Duodu til å stille ut og selge strikkeplagg. Disse plaggene er rene kunstobjekter som lever sitt liv i utstillingslokaler rundt omkring i verden. Akkurat nå er 60 kunstnere og designere fra hele verden samlet på kunstmønstringen Venezia Design, og Duodu er en av utstillerne, forteller Skjønsberg.

Lotteri

De som ikke fikk med seg utstillingen «Med Prøysen og Børli til Utheim» tidligere i høst, kan nå skaffe seg bilder med Prøysenmotiver fra Prøysens forfatterskap. Det blir også et stort kunstlotteri i år med et betydelig kunstverk som hovedgevinst og flere originale kunstverk som gevinster.

– I år har vi dessuten fått vipps, men det går også med kontanter. Kom på åpningen vår til lørdag, for dette blir førjulens store kunstopplevelse, lover Unni Skjønsberg.

Artikkeltags