Venter storinnrykk neste onsdag

POPULÆRT SIST. Sist sang hun til landskapsbilder, nå er det Baselitz sin verden som skal tolkes i toner av Tone Kummervold.

POPULÆRT SIST. Sist sang hun til landskapsbilder, nå er det Baselitz sin verden som skal tolkes i toner av Tone Kummervold. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Operastjerna Tone Kummervold skal tolke kunsten til Baselitz med stemmen. Førstemann til mølla, råder Galleri Würth.

DEL


Onsdag 15. november tolker mezzosopran Tone Våga Kummervold sitt møte med verk av den tyske kunstneren Georg Baselitz.

– Vi er svært glade over at Kummervold har sagt ja til å komme tilbake til Galleri Würth. Opera i galleriet var en stor suksess sist og en type arrangement vi ønsker å fortsette med i tiden fremover. Gallerirommet egner seg utrolig godt som operascene, forteller gallerileder Anne-Birte Snilsberg.

Kummervold besøkte galleriet sist våren 2016 i forbindelse med utstillingen Landskap. Onsdag blir en liten Liederabend med seks sanger av den øst-tyske komponisten Hanns Eisler (1898-1962). Hun har med seg Bjarne Sakshaug, som er pianist og repetitør ved Den Norske Opera.

Tone Våga Kummervold debuterte ved Nasjonaloperaen i 2009 og ble fra sesongen 2012/2013 fast medlem av solistensemblet. Her har hun fylt roller i operarepertoarets klassikere, som Lola i Cavalleria rusticana, Suzuki i Madama Butterfly, Olga i Eugene Onegin, Mary i Den flyvende hollenderog Tredje dame i Tryllefløyten.Hun har også utmerket seg i moderne verker, som Amando i Le grand macabre, Alun O. All i Knut Vaages opera Khairos og Pilegrimen i Kaija Saariahos L'amour de loin.

– Nå står Galleri Würth for tur hvor Kummervold synger Eisler for første gang! Vi håper på å fylle galleriet med et publikum som lar seg begeistre over møtet mellom musikk og kunst. Så førstemann til mølla, sier Snilsberg og minner om at det er begrenset antall plasser og at du må melde deg på på mail innen 13. november.


Artikkeltags