Kulturfaktor gjentar suksessen fra foregående festivaler og byr på et stort utendørs marked. Årets kulturmarked er en ny gavepakke av opplevelser for store og små, perfekt som lørdagsaktivitet for hele familien.

For enhver smak

I sirkusteltet kan du oppleve show, lære å sjonglere med baller eller trikse med flower sticks.

På torget blir det matmarked, stands og morsomme aktiviteter – initiert av lokale foreninger som sjakklubben, Trollskogen Teater, kodeklubben og BUA. Her sørger dessuten Nitelva Spellemannslag og Kjerringa med staven for god, gammel torgstemning.

I tillegg kan publikum oppleve mye god musikk, dans, teater og annen underholdning fra den store utescenen. Et eget husband spiller sammen med solister, kor og strykere og i tillegg bys publikum på korpsmusikk, dans og sirkusshow.

– Dette blir rett og slett en pangstart på høsten for lokale kulturutøvere, med både større ensembler og mange flinke solister på scenen, sier Henriette Elnes Vonen.

Hun er programansvarlig for kulturmarkedet, og synes det er fantastisk å se hvor mye talent Nittedal har å vise fram, noe hun håper også vil trekke mye publikum.

Elnes Vonen understreker for øvrig at før kulturmarkedet blir det gratis forestilling i Storsalen, Sim Sala Sirkus, før folkefesten fortsetter på torget.

Har funnet tonen

Også konferansierene er kortreiste under årets festival. Fredrik Pettersen og Andreas Nodland har bred sceneerfaring, og er i full gang med å forberede lørdagens eventyr.

Andreas Nodland (24) blir syngende konferansier under kulturmarkedet Han har vært sentral i Trollskogen Teater, både som skuespiller og som instruktør for Juniorgruppen. Han går nå siste året på musikkteater på Norsk Skuespillerinstitutt:

– Jeg gleder meg aller mest til å kunne se alle de flinke aktørene på lørdag, for kulturen i Nittedal vokser så mye hvert år så jeg tror det blir skikkelig bra!, sier Nodland.

Fredrik er ti år yngre enn makker Andreas, og de to har så absolutt funnet tonen. 14-åringen ble sist sett på en scene som strålende UKM-konferansier i mars der han sjonglerte hatter i et imponerende tempo.

– Jeg gleder meg veldig til å være konferansier. Jeg har ikke stått noe på scenen siden UKM, så kjenner jeg er klar for å komme litt i gang igjen. Andreas virker som en helt konge kar! Vi møttes for første gang for noen uker siden, så jeg kjenner at jeg er veldig glad for at det er han jeg skal styre kulturmarkedet med, sier Fredrik.

Kulturmarkedet starter klokka 12:00 på lørdag på torget ved Kulturverket Flammen.