Unik minneutstilling i Flammen

Anthony Andersen (1929-2017) bodde det meste av sitt liv i Nittedal.

Anthony Andersen (1929-2017) bodde det meste av sitt liv i Nittedal.

«Trollene blant oss» er den første separatutstillingen med Anthony Andersens arbeider her til lands. Den åpner torsdag 8. november i Flammen.

DEL

Målet med minneutstillingen er å formidle bredden i Anthony Andersens kunstneriske virke. Utstillingen består av skulpturer, figurer, relieffer og designet brukskunst. I tillegg kommer en portrettfilm som har urpremiere i Lillesalen i Flammen torsdag 8. november.
Kurator og deltagende kunstner med portrettvideo er Roghieh Asgari Torvund.

En pionér
Anthony Andersen (1929-2017) var en allsidig kunstner, en pionér. Blant annet var han som 16-åring yngste elev på Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han designet seinere Norges første brukskunst tekanne som har blitt innkjøpt av Norges Industrimuseum i Oslo. Opp gjennom årene jobbet han med forskjellige typer leire: porselensleire, steingodsleire og Chamotteleire.

Andersen er oppvokst i Oslo, men bodde det aller meste av livet i Nittedal. Arrangør for denne utstillingen er Anthony Andersens familie i samarbeid med Kulturverket Flammen.

Et levende portrett
Kurator Roghieh Asgari Torvund viser Anthony Andersens kunstneriske virke gjennom utvalgte arbeider i ulike sjangere, samt en portrettvideo bestående av opptak som presenteres som en videoinstallasjon i samme rom. Både den og resten av utstillingen er åpen for publikum torsdag, fredag, lørdag og søndag denne uken.

Torvunds mål med videoen er å formidle et levende portrett av kunstneren og keramikeren Anthony Andersen og hans liv. Med videofilmen og resten av minneutstillingen ønsker hun å sette søkelyset på en kunstner som er i fare for å bli glemt og oversett.

Artikkeltags