Vintermoro på Aas gård

30 barn og unge med funksjonshemning deltok under årets sledehund-arrangement på Aas gård.

30 barn og unge med funksjonshemning deltok under årets sledehund-arrangement på Aas gård.

DEL

Sist fredag kveld var alt gjort klart for sesongens vintermoro for barn og unge med funksjonshemming på Aas gård. Et mangeårig godt samarbeid mellom Hakadal Sledehundklubb og Nittedal Rotaryklubb.

I bålpanna brant det lystig, faklene var plassert rundt den nyoppkjørte løypa og masse snø laget trolsk stemning på de tunge greinene mellom trærne. Bil etter bil med forventningsfulle barn og unge kjørte inn på tunet. . Det var tid for hundesledekjøring i vintermørket.

Familiemedlemmer og støttekontakter myldret omkring borte ved løypestart. Plutselig dukket flakkende lys opp – og 8 spreke hunder, med sin fører bak sleden, stoppet opp med bjeff og kvink og ustyrtelig glede.

Dermed var det bare å hive seg i sleden og bli med en runde i den fine løypa som Skiforeningen hadde kjørt opp. Stødige hjelpere bistod til trygg på- og avlevering, mens andre holdt hundene som var fullt klare til å sette av gårde bortover det hvite landskapet og inn i skogen. Et nytt hundespann kom mot oss, og alle som ønsket det, fikk tilbud om en tur. Et par ekstra hunder fra klubben kom også bort til flokken vår, og de stilte gjerne opp for klapp og kos av små og store gjester. Det ble mange turer i løypa for de ivrigste, og stemningen var høy i den fine vinterkvelden.

Etter hvert var det tid for å fortsette kveldskosen inne på kroa. Der fyltes langbord og benker opp med sultne og tørste hundesledepassasjerer og familiene deres. Gratis pølser og nystekte vafler gikk ned på høykant sammen med diverse drikkevarer mens praten gikk om opplevelsene ute hos alle hundene og de fine turene. Her inne var det Nittedal Rotaryklubb som sørget for vått og tørt, plassering og sosiale kontakter ved behov.

Dette er et tradisjonsrikt vinter-arrangement som en årrekke har funnet sted på Aas gård. I år var vel 30 barn og unge med funksjonshemming glade deltakere sammen med sine nærmeste.

Vi gleder oss allerede til neste år og mere vintermoro.

For Nittedal Rotaryklubb

Liv Halstenstad, tekst og foto.

Artikkeltags