Nye nordmenn i Nittedal

BESTÅTT PRØVE: Varaordfører Inge Solli sammen med fire av de fem nye norske statsborgerne i Nittedal; f.v. Duangchai Chonsungnoen, Inge Solli, Linda Rundquist Parr, Somruetai Chonsungnoen og Suminta Chonsungnoen.

BESTÅTT PRØVE: Varaordfører Inge Solli sammen med fire av de fem nye norske statsborgerne i Nittedal; f.v. Duangchai Chonsungnoen, Inge Solli, Linda Rundquist Parr, Somruetai Chonsungnoen og Suminta Chonsungnoen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL


På en høytidelig seremoni i Oslo rådhus søndag 11. februar ble over 300 nye nordmenn bosatt i Oslo og Akershus ønsket velkommen som norske statsborgere. De nye, norske statsborgerne kom fra 54 ulike land, og 5 av dem bor i Nittedal kommune.

Det er Fylkesmannen i Oslo og Akershus som på vegne av staten inviterer alle som er innvilget statsborgerskap til en frivillig seremoni for å markere at de tas opp i det norske fellesskapet. Deltakelsen i statsborgerseremonien innebærer avleggelse av et troskapsløfte. I tillegg til taler fra byrådsleder Raymond Johansen, fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland og programleder Leo Ajkic, var det kulturinnslag som ble avsluttet med at alle sang nasjonalsangen sammen. Etter at programmet var over, fikk alle anledning til å møte ordfører eller varaordfører fra sin kommune.

Fra og med 2017 må de som ønsker å bli norske statsborgere, bestå en statsborgerprøve. I Nittedal ble det i fjor avlagt 5 prøver, mot 115 i nabokommunen Skedsmo.


Artikkeltags