Denne uken er det Digital festival på biblioteket

Nittedal bibliotek inviterer til digital festival i samarbeid med Seniornett.

Nittedal bibliotek inviterer til digital festival i samarbeid med Seniornett. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nittedal bibliotek rekker knapt å bli ferdig med en festival før de kaster seg inn i neste. Umiddelbart etter Kulturfaktor, uke 38, er det duket for «Digital festival» i biblioteket.

DEL

Biblioteket arrangerer Digital festival i samarbeid med Seniornett. Målet med festivalen er å ufarliggjøre digitalisering og moderne teknologi, og vise at det er morsomt og trygt å lære nytt, uavhengig av alder.

Arrangementene er gratis og åpne for alle interesserte – uansett alder. Velferdsteknologi og nettbrettkurs i Nittedal bibliotek har et variert program.

Tirsdag er det foredrag om velferdsteknologi ved Tone Bye fra Pensjonistforbundet. Hun vil snakke om hva velferdsteknologi er, hvilke løsninger som finnes og hvordan du kan få de hjem. Anne Gunn Aurås fra Nittedal kommune innleder om velferdsteknologi her i kommunen.

Onsdag blir det ny mulighet til å lære seg å bruke nettbrett når seniornett holder kurs for vettskremte. Dette kurset har begrenset antall deltagere og derfor kreves forhåndspåmelding.

Nybegynnerkurset følges opp med et ukentlig veiledningstilbud som biblioteket kaller «På nett klokka ett». Biblioteket trenger frivillige medhjelpere til både nybegynnerkurset og det ukentlig veiledningstilbudet og ber interesserte om å melde seg. Dette skal både være lærerikt og sosialt.

Slekt og etternavn

Fredag er det duket for slektsforskertreff. Her kan du få hjelp til slektsforskerprosjektet ditt og veiledning i metoder og kildebruk av erfarne slektsforskere.

Senere på dagen får biblioteket besøk av Arne Torp, professor i nordisk språkvitenskap. Han vil holde et morsomt og interessant foredrag om sin nyeste bok "Etternavna våre. Fra Astrup til Åstorp".

Få ting er sterkere knyttet til vår identitet enn navnet vårt. Hvorfor har nordmenn de etternavnene de har? Det må man til vår historie for å forstå. Om dette skriver Arne Torp på en underholdende og innsiktsfull måte. Her omtales både sen-navn, gårds- og stedsnavn, innvandrernavn fra dansketiden og i de nye innvandrernavnene. I boken skriver Torp også om kjente personers navn og forklarer dem.

Kidsa koder

Festivalen avsluttes med familielørdag med Kodeklubben Nittedal. Klubben holder kurskvelder i koding på biblioteket annenhver tirsdag.

På familielørdag denne uka, kan du som er nysgjerrig på koding, få se og høre om hva kodeklubben holder på med. Her får du kanskje lære om hvordan man programmerer en robot?

Velkommen til en lærerik uke.

Artikkeltags