Tidenes største Broadway-show i Nittedal

Gjengen i Stablo teater øver for å gi bygdefolket det største Broadway-showet som noensinne er vist i Nittedal.

Gjengen i Stablo teater øver for å gi bygdefolket det største Broadway-showet som noensinne er vist i Nittedal.

Stablo teater og Corona er i gang med et nytt stort prosjekt. Søndag 20. januar er Flammen stedet for alle som vil få med seg tidenes største Broadway-show som noensinne er framført her i Nittedal.

DEL

Storslått musikal

– Forestillingen vår er intet mindre enn en storslått musikal som har fått tittelen «Evolution of Broadway», forteller nittedalteaterets PR-ansvarlige, Jenny Saastad.

Prosjektet er en hyllest til musikaler gjennom tidene. Publikum tas med på en reise gjennom musikalteaterets historie fra 1960-tallet og fram til i dag, med dans, sang og teater på scenen.

– Vi hadde øvelser nå i helga. Lørdag med koreograf Ine Mariel Solbakken. Vi jobbet i ni timer med koreografi på de tøffeste nummerne. Dette blir utrolig bra og vi gleder oss vanvittig mye til å vise nittedøler hva vi har fått til.

Corona fikk taket til å løfte seg

– Søndagen gikk med til musikalske prøver sammen med musikalsk leder Christian Stähler. Her stilte alle som er med i prosjektet opp til felles øvelse. Det morsomste var å synge sammen med bygdas eget kor Corona. Da løftet formelig taket seg over oss, sier Jenny Saastad.

Forestillingen er ikke én enkelt musikal, men en rekke sanger fra store, kjente musikaler fra 1960-tallet opp frem til i dag. Hvert nummer vil også ha scenografi, kulisser, kostymer og sminke fra hver enkelt musikal. Det blir ordentlig Broadway-stemning på Flammen, lover PR-sjefen.

50 på scenen samtidig

Forestillingen har om lag 50 involverte i form av sangere, dansere og skuespillere i alle aldre. Dette inkluderer et band med profesjonelle musikere under ledelse av Christian Stähler, forteller er Mona Danielsen og en gjeng fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo er en del av ensemblet.

Regi og kunstnerisk ledelse er ved Christina Dølven og Kasper Nilsson. Prosjektet ledes av Stablo teater.

– Vårt mål med forestillingen er å skape et unikt samarbeid mellom lokale aktører for å vise fram noen av det beste Nittedal har tilby på innen scenisk kulturformidling, avslutter Jenny Saastad.


Fakta

  • Hvor: Kulturverket Flammen, storsalen
  • Når: To forestillinger søndag 20. Januar 2019 - klokken 15:00 og 19:00
  • Arrangør: Stablo Teater og Corona i samarbeid med Kulturverket Flammen

Billetter til forestillingen ligger ute på Kulturverket Fammens hjemmeside:

http://www.flammen.no/Kalender/CalendarEvents.aspx?MId1=1709&cat=8&Id=411Artikkeltags