I dag lager de stort Broadway-show i Flammen

MUSIKALPERLER PÅ EN SNOR: Fra en av de mange øvelsene til helgas store oppsetning i Flammen, der ungdommene i Stablo Teater byr på farger, fart og feit musikk.

MUSIKALPERLER PÅ EN SNOR: Fra en av de mange øvelsene til helgas store oppsetning i Flammen, der ungdommene i Stablo Teater byr på farger, fart og feit musikk. Foto:

Søndag er Flammen stedet for de som vil få med seg tidenes Broadway-show i Nittedal.

DEL

Hyller kjente musikaler

– Forestillingen vår er intet mindre enn en storslått musikal som har fått tittelen «Evolution of Broadway», forteller nittedalteaterets PR-ansvarlig Jenny Saastad.

Prosjektet er en hyllest til musikaler gjennom tidene. Publikum tas med på en reise gjennom musikalteaterets historie fra 1960-tallet og fram til i dag, med dans, sang og teater på scenen.

– Vi har fått god hjelp av koreograf Ine Mariel Solbakken. På de tøffeste nummerne har vi jobbet i mange timer bare med koreografi. Dette blir utrolig bra. Vi gleder oss vanvittig mye til å vise nittedøler hva vi har fått til, sier Saastad.

Hjelp fra Corona

– Vi får også god hjelp fra det lokale blandakoret Corona. De er med på at taket formelig løfter seg over oss, fortsetter Saastad.

Forestillingen er ikke én enkelt musikal, men en rekke sanger fra store, kjente musikaler fra 1960-tallet opp frem til i dag. Hvert nummer vil også ha scenografi, kulisser, kostymer og sminke fra hver enkelt musikal. Det blir ordentlig Broadway-stemning på Flammen, lover PR-sjefen.

Mange på scenen

Forestillingen har om lag 50 involverte i form av sangere, dansere og skuespillere i alle aldre. Dette inkluderer et band med profesjonelle musikere under ledelse av Christian Stähler.

Forteller er Mona Danielsen fra Trollskogen Teater, der Stablo Teater har sitt utspring. En gjeng fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo er en del av ensemblet.

Regi og kunstnerisk ledelse har Christina Dølven og Kasper Nilsson. Prosjektet ledes av Stablo Teater.

– Ett av målene våre med forestillingen er å skape et unikt samarbeid mellom lokale aktører. Vi viser fram noen av det beste Nittedal har tilby på innen scenisk kulturformidling, avslutter Jenny Saastad.

Fakta

  • Hvor: Kulturverket Flammen, storsalen
  • Når: To forestillinger søndag 20. Januar 2019 - klokken 15:00 og 19:00
  • Arrangør: Stablo Teater og Corona i samarbeid med Kulturverket Flammen

Billetter til forestillingen ligger ute på Kulturverket Fammens hjemmeside

Artikkeltags