Bygdas største loppemarked

LOPPIS: Nittedal desidert største loppemarked går av stabelen på Ulverud skole i helgen (Arkivfoto).

LOPPIS: Nittedal desidert største loppemarked går av stabelen på Ulverud skole i helgen (Arkivfoto). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til helga går det som blant enkelte kalles for "vårens vakreste eventyr", av stabelen på Ulverud skole.

DEL

Førstkommende lørdag og søndag inviterer nemlig Søndre Nittedal skolekorps igjen til Nittedals desidert største loppemarked.

Gjennom vinteren har korpsforeldre reist rundt på snødekte og glatte bygdeveier for å samle lopper. Over 200 henteoppdrag har det blitt.

– Nå har vi et stappfull lager av småting, sport- og fritidsartikler, leker, elektriske artikler, klær, bøker og møbler. I tillegg er det ventet mange leveranser til loppemarkedet fredag kveld og lørdag formiddag, sier årets "loppeleder", Per Arne Jensen.

Han poengterer at det vil være lurt at folk tar seg en tur innom loppemarkedet begge dagene. Av plasshensyn må nemlig korpset hente fram de siste loppene lørdag ettermiddag.

Loppemarked er miljøvern i praksis. I tillegg er det en fin møteplass hvor sambygdinger kan slå seg ned, slå av en prat og ta seg et kakestykke og en kaffe. Er det behov for mere, frister korpset med både vafler, burgere og sukkerspinn.

Søndre Nittedal skolekorps teller rundt 60 musikanter. De vil sørge for underholdning både ute og inn på Ulverud skole. Lørdag klokken 12.00 blir det konsert med både aspiranter, juniorer og hovedkorpset. Straks loppemarkedet er ryddet bort legger musikantene seg i hardtrening til årets høydepunkt; 17. mai.

– Vårt årlige loppemarkedet er den største inntektskilden til korpset som i år runder de 30. På jubileumsprogrammet står korpstur til Gardasjøen og Verona, før korpset trår til med jubileumskonsert i Kulturverket Flammen i november, sier korpsets leder Anders Bakkelund.


Artikkeltags