– Jeg trengte å få brukt fantasien

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Naghme Gorgins kriminalroman «Parykken» beskrives som en indisk roadmovie, en bok som gjør at du får lyst til å dra til India.

DEL


«Parykken» er Nagmeh Gorgins debutroman, og et resultat av at hun hadde behov for å få utløp for sin kreativitet i en periode hun jobbet i det norske byråkratiet.

– Man får ikke så mye utløp for kreativitet i en byråkratjobb, så dermed begynte jeg å skrive. Boka var ferdig i 2012, men det er først nå jeg har bestemt meg for å gi den ut, sier Gorgin, som har boklansering på Chillout på Grünerløkka mandag i neste uke.

Handlingen spinner rundt en kvinne som har utført en handling i India. Hun ønsker å reise ut av landet, men utreisen går ikke som planlagt. Hva hun har gjort i India forblir en godt bevart hemmelighet helt fram til de siste sidene.

– Det er en bok med mye humor og mye skildring av indisk miljø, kultur og mat. Jeg snakket med noen som hadde lest den, og de fortalte at boka gjorde at de fikk lyst til å dra til India, sier Gorgin.

Hun er selv født i India av iranske foreldre, og har et sterkt forhold til landet der hun bodde de fem første årene av sitt liv. Gorgin er vokst opp på Osterøy utenfor Bergen, men bor nå med mann og barn i Nittedal.

– Har du alltid hatt lyst til å utgi bok?
– Nei, absolutt ikke. Jeg har skrevet en del noveller, men alltid tenkt at jeg ikke greier å skrive en hel roman. Men «Parykken» kom veldig lett og det føltes veldig naturlig å skrive en bok med handling i India.


Artikkeltags