En utstilling om fornemmelsen av tid

EGEN UTSTILLING: Bente Ytterstad er en erfaren utstiller, men det er første gang hun stiller ut egne arbeider i sitt eget kunstgalleri på Åneby stasjon. Utstillingen handler om tid.

EGEN UTSTILLING: Bente Ytterstad er en erfaren utstiller, men det er første gang hun stiller ut egne arbeider i sitt eget kunstgalleri på Åneby stasjon. Utstillingen handler om tid. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Med kunstnerens kreativitet har Bente Ytterstad tatt for seg temaet «tid». Resultatet kan du se på Sentralgalleriet på Åneby stasjon.

DEL

Fornemmelsen av tid» har Bente Ytterstad kalt utstillingen, og for første gang stiller hun ut egne arbeider i sitt kunstgalleri. Dette blir utstilling nummer 8 i Sentralgalleriet, og galleristen innrømmer gjerne at hun synes det kan være litt skummelt å stille ut sine egne ting, selv om hun er en erfaren utstiller.

– Opplevelsen av tid er interessant. Den oppleves for eksempel helt annerledes for en seksåring enn for en som nærmer seg 60. Den teknologiske utviklingen har dessuten gått så utrolig fort de siste 20 årene, og dagliglivets tempo er blitt så høyt, at det blir ekstra viktig å ta seg tid til å føle på tiden, nyte den og reflektere over hva som er godt for meg i forhold til hvor jeg er i livet nå. Jeg lever jo ikke 60 år til, smiler kunstneren.

Minnepinner og nettbrett

Det vi kan love er at Bentes utstilling er svært mangfoldig. Her finner vi blant annet kunstnerens versjon av minnepinner, minnekort, nettbrett og nettspill. Flere av utstillingsobjektene knytter det seg interessante historier til, og disse kan vi lese i tekster koplet til tingene. Som det garvede steinbitskinnet og den gamle kofferten.

Bente Ytterstads utstilling om fornemmelsen av tid åpner lørdag 2. juni kl. 12.17 og holder åpent til klokka 16.17. De spesielle åpningstidene henger sammen med når toget kommer og går til og fra Åneby stasjon. For det er i selve stasjonsbygningen at Sentralgalleriet ligger.

– Utstillingen er åpen i tre helger, og da er også smykkeriet åpent, sier Bente, som også er smykkekunstner.

Jubilerer i 2019

Allerede nå kan vi røpe at utstilling nummer 9 kommer i august og at den tiende utstillingen er planlagt våren 2019. Da har til sammen 12 ulike kunstnere stilt ut i Sentralgalleriet, og Bentes plan er å lage en jubileumsutstilling der samtlige kunstnere deltar.

Men altså først: «En fornemmelse av tid», der publikum i alle aldre bør finne noe de kan erindre fra tid som har vært, eller rett og slett la seg fascinere av.


Artikkeltags