Jakter kandidater til årets kulturpriser

Monica Holter etterlyser kandidater til kommunens kultur- og idrettspriser (Arkivfoto).

Monica Holter etterlyser kandidater til kommunens kultur- og idrettspriser (Arkivfoto). Foto:

Det er igjen tid for å foreslå kandidater til Nittedals kommunes kulturpris og påskjønninger. Vi jakter på verdige kandidater, så kjenner du noen, send inn forslag, oppfordrer Monica Holter.

DEL

Gjennom årene har en rekke kjente enkeltpersoner eller foreninger og lag blitt hedret med bygdas gjeveste utmerkelse, forteller Holter som er leder for ungdomsaktiviteter i kulturenheten.

Sammen med fire utpekte lokalpolitikere, samt lederne av henholdsvis idrettsrådet og kulturrådet utgjør hun juryen som til syvende og sist bestemmer hvem som fortjener årets lokale hederspriser.

Flere priser

Det er i alt fire hederspriser som deles ut under den årlige kulturpris-seremonien. Hovedprisene er Kulturprisen og Ildsjelprisen innen idrett og friluftsliv. Det er også egne påskjønnelser til såvel unge kulturutøvere som unge idrettsutøvere.

Send inn forslag

– Så nå er det bare å sende inn forslag, men en kort begrunnelse for hvorfor akkurat din kandidat fortjener en pris eller påskjønning. Kultur er et vidt begrep. I fjor ble Steinar Brun og Milli Lilleeng hedret for sin innsats på ulike områder, sammen med de unge utøverne Joakim Kuzarevski og Astrid Wanja Brune Olsen., minner Holter oss på.

Forslagsfristen er satt til 15. november. Tidlig på nyåret deles prisene ut og den årlige kulturfesten legges til Lillesalen i Flammen.Artikkeltags