Kosak sang med hjelmer og krutt

Kosak var i år invitert til å synge under den katolske messen til ære for håndverkere av alle slag. Og feiringen var denne gangen lagt til Follotunnelen.

Kosak var i år invitert til å synge under den katolske messen til ære for håndverkere av alle slag. Og feiringen var denne gangen lagt til Follotunnelen.

Kommunesangkoret i Nittedal - Kosak - var invitert til å synge under katolsk messe som av alle steder ble holdt dypt inne i Follotunnelen.

DEL

St. Barbara feires 4. desember for alle katolikker og i Follotunellen feires den spesielt for folk som driver med eksplosiver og annet spenningsfylt arbeid. Alt arbeid blant de 600 ansatte stanses og feiringen avsluttes med god mat og drikke. Den 20 km lange tvillingtunellen mellom Sørenga og Ski graves ut, ikke bare av spanske og italienske entreprenører, men av hele 29 nasjonaliteter til sammen.

NRKs TV-team sammen med Kosak ble busset langt inn i fjellet og straks inspirert til oppvarming med Nisser og Dverger….

Etter en kort spasertur var vi inne i fjellhallen der korkrakker og NRK’s proffe høyttaleranlegg stod klart for oss.

Over 300 publikummere deltok i messe avholdt av prest i den katolske kirke i Oslo. Den italienske ambassadøren var blant talerne etter messen. Kosak sang Alleluia og Lascia ch’io pianga, gammel Mariavise og avsluttet med et meget passende akkompagnement til messen; Dona nobis pacem som betyr; gi oss fred.

Kosak er stolte over å ha samlet 20 medlemmer på under en ukes varsel for å bidra til dette flotte arrangementet, det viser litt av samholdet og motivasjonen som bor i oss! Gjennomføringen og arrangementet gikk på skinner og konferansieren uttalte at fremføringen var «magisk». Store ord, men vår tidligere dirigent Turi Henriksen som tro til – tross nyopererte hofter – erklærte seg hjertens enig.

Dynamitt … En skikkelig salve markerte feiringen

Av Ståle Pinslie, styreleder i Kosak.


Artikkeltags