Corona med "Helt middels" konsert

CORONA: Søndag 12. november inviterer Corona til konsert i Storsalen i Flammen under ledelse av sin nye dirigent Michel Zelissen (Arkivfoto).

CORONA: Søndag 12. november inviterer Corona til konsert i Storsalen i Flammen under ledelse av sin nye dirigent Michel Zelissen (Arkivfoto). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Corona inviterer til ikke en helt middels korkonsert i Flammen søndag 12. november.

DEL

– Konsert-tittelen har sitt utspring i en lokal korkontrovers som oppsto for en tid tilbake da en av Coronas basser som til daglig er journalist i Varingen, anmeldte konserten til et annet av bygdas kor i lokalavisen. Journalisten tillot seg å karakteriserte dem som "et middels bra kor". Dette falt noen tungt for brystet. For oss er ikke noe negativt ved å være et "helt middels kor". Vi har jo såpass selvinnsikt at vi vet at vi ikke er feilfrie profesjonelle sangere. Det vi er er jo helt vanlige mennesker som jobber hardt for å formidle musikken vi brenner for på en best mulig måte, sier Jørn W. Scolz i Corona.

Ny dirigent

– Rundt juletider i fjor fikk koret ny dirigent. Michel Zelissen fra Gjerdrum (og Holland). Han kom inn som en mer enn frisk bris og har tatt koret med storm med sine brede musikalske kunnskaper, entusiastiske formidlingsevne og store forståelse for Coronas egenart. I mai ledet han oss gjennom en spennende helg sammen med det østerrikske koret Chor im Hemnd. Siden da har vi lekt og jobbet hardt og blitt mye bedre kjent. Vi har sunget sanger innen alle genre og funnet frem til et musikalsk uttrykk og en arbeidsform som vi vil ha glede av lenge, forteller Scolz videre.

Her er "nye" Corona

Så nå er Coret og dirigenten klar til å vise frem litt av det de har jobbet med. Det innebærer at man i år får høre et vidt spekter av sanger som egentlig bare har det til felles at kormedlemmene liker å synge og fremføre sine sanger.

– Vi byr på pop- og rock i kordrakt, har funnet frem utfordrende klassiske verk, Prøysen og norsk folkemusikk er med, og det dukker opp både jazzlåter og viser. I det store og hele er altså årets konsert er altså en helt middels Coronakonsert. Konserten er middels lang, korets snittalder er helt middels, billettprisen er helt middels, og Storsalen i Flammen omgjøres til en helt middels konsertarena med småbord og intim setting. Samtidig skal koret by på en stor musikalsk opplevelse for alle som kommer innom søndag 12. november kl. 18.00, avslutter Jørn W. Scholz.

Artikkeltags