Caldera med to julekonserter denne uka

JUL I ÅR OGSÅ: Caldera er klare til å skape julestemning, men du må ut av bygda for å oppleve koret.

JUL I ÅR OGSÅ: Caldera er klare til å skape julestemning, men du må ut av bygda for å oppleve koret.

– Tida går fort og det føles ikke lenge siden vi reklamerte for forrige julekonsert. Nå er vi her igjen. Caldera har kjent på julestemningen siden vi startet koråret i august. Da var det innøving av Glade jul, forteller korets leder Monica Andersen.

DEL

– Stemningen ble med andre ord satt allerede da, selv om det føltes litt rart å stå der i sommerkjole, med bare legger og synge om engler som daler ned i skjul.

– Men nå banker desember på, og vi kan endelig ønske velkommen til årets julekonserter. I år som tidligere år har vi to konserter, en i Mariakirken på Hadeland 4. desember kl 19.30 og en i Grorud kirke 8. desember kl 18.30., opplyser hun.

Caldera har alltid med seg en gjest til Grorud kirke, og i år har de fått med tre! De er stolte over å ha fått med Trio Mediæval. Den norsk/svenske vokaltrioen består av de tre sopranene Anna Maria Friman, Linn Andrea Fuglseth og Berit Opheim. Trioen startet i Oslo i 1997 og har gitt ut fire album. Repertoaret består av middelaldermusikk fra England og Frankrike, samtidsmusikk og norsk folkemusikk.

– De har i år reist verden rundt på turné og har årets siste og eneste konsert i Oslo sammen med oss. Det er stor stas for oss å få lov til å synge sammen med dem og høre på dem, sier Andersen.

I Mariakirken er det Caldera alene som holder konsert, slik det stort sett har vært de årene de har holdt konsert der oppe, og det trives de svært godt med. Uansett hvilken konsert publikum velger å gå på serveres kjente og kjære julesanger, men noen i en litt ny drakt. I tillegg har koret alltid med seg noe litt ukjent.

– Vi garanterer for en stressfri stund, og har du ikke julestemning når du kommer så har du det garantert når du går hjem. Vi gleder oss, avslutter Monica Andersen.

Artikkeltags