Christel Alsos kommer rett fra Nobel-konsert til Flammen

Christel Alsos synes det er en ære å bli spurt om å få opptre under årets store Nobels Fredsfest. Det gjør at hun må skyve konsertstarten i Flammen med en time førstkommende søndag.

DEL

– Jeg håper de som har kjøpt billetter har forståelse for dette. Jeg gleder meg veldig til å spille i det flotte nye kulturhuset i Nittedal, og lover å gi alt for å skape julestemning der klokken 20 på søndag, sier den sjelfulle stemmen fra nord.

Respekt for vinnerne
Det er med en viss ærefrykt Alsos inntar scenen for den tv-overførte Nobel-fredsfesten, som i år arrangeres utendørs, på rådhusplassen i Oslo.

– Å få være en del av denne folkefesten og få hylle Denis Mukwege og Nadia Murad for det fantastiske arbeidet de gjør er en stor ære. De er så modige, og tematikken er stor og viktig. Derfor er det veldig fint å kunne få til dette. Jeg er takknemlig for velviljen fra Flammen rundt å flytte konserten i Nittedal en time på søndag, slik at jeg kan få med meg begge deler.
– Får du møte de to fredsprisvinnerne, da?

– Nei, det tror jeg ikke, for jeg må dra rett fra Fredsfesten til Flammen.

Tenker på fyrstikker

Christel Alsos er ettertraktet, og holder et knippe utvalgte julekonserter i år, i tillegg til dem hun holder sammen med Kurt Nilsen.

Til Nittedal har hun med seg sitt faste band. Christel Alsos har aldri vært i Nittedal før, og gleder seg til debuten mellom storby og marka.
– Hva forbinder du med navnet Nittedal da?

– Fyrstikker! Så derfor er det jo ekstra koselig å komme til Flammen.

Alsos ga ut sin første juleplate for fem år siden, og mye av repertoaret er hentet fra denne, samtidig som hun har videreutviklet programmet sammen med bandet.

– Det ble en pangstart på turneen i Oslo Konserthus forrige uke, og nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier hun.

– Livet etter juleturneen da?

– Lille julaften drar jeg nordover, hjem til Fauske, og på nyåret skal jeg inn i skriveboblen igjen for et nytt album, avslutter Alsos.


Artikkeltags