Gleder seg til folkekirkekveld og visitas i Rotneskirken

Sokneprest Kjell A. Skartseterhagen ser fram til morgendagens visitasgudstjeneste i Rotnes kirke..(Arkivfoto)

Sokneprest Kjell A. Skartseterhagen ser fram til morgendagens visitasgudstjeneste i Rotnes kirke..(Arkivfoto) Foto:

Det blir spennende i Rotnes kirke med folkekirkekvelden i visitasprogrammet i morgen, torsdag, sier sokneprest Kjell A. Skartseterhagen.

DEL

Biskopen ønsker å sette fokus på hva det vil si å være folkekirke i dag. Soknepresten tenker at han vil komme inn på hvordan vi kan være kirke for folk flest i glede og sorg, men også møte nye utfordringer. Kvelden før vil biskopen spise middag med folk fra noen frivillige organisasjoner og kommunen og et tema vil være hvordan disse kan bidra til integreringsarbeidet i kommunen. Det har også med å være aktiv folkekirke, «på hugget» sier soknepresten. Det er mange berøringspunkter med kommunen: ikke minst treffer vi kommuneledelsen på torsdag.

– Vi håper at mange vil komme å gi en respons på biskopens kåseri, at ordfører Hilde Thorkildsen har meldt sin ankomst, synes vi er meget hyggelig. Hun kommer sikkert også til å si litt om sitt forhold til folkekirka vår. Elin Prøysen og Egil Johansson vil bidra med sang og musikk i kjent stil – og sikkert også belyse folkekirketemaet igjennom det de formidler. Skartseterhagen minner om at dette blir en festkveld, den er åpen for alle og vi håper på fullt kirkehus! Slik vi håper det også blir på visitasgudstjenesten på søndag, avslutter soknepresten.

Et sentralt tema under visitasen vil også være: Hvordan vil den nye Rotnes kirke fungere sammen med de to andre gode, gamle kirkene våre. Vi har jo fått ny kirke med veldig mye aktivitet.


Artikkeltags